Annonce
Viborg

Udvist litauisk mand i grundlovsforhør: Udgav sig for at være en anden fire gange

Fjerde gang klappede fælden for en litauisk mand, der var i besiddelse af en anden mands ID. Arkivfoto: Andreas Søndergaard

Viborg: En litauisk mand blev torsdag middag fremført i grundlovsforhør, da politiet anholdt ham onsdag. Manden er tidligere idømt indrejseforbud, men har den sidste måned opholdt sig ulovligt i Danmark. Han havde dog fundet en finte til at opholde sig i Danmark i disse tre måneder.

Midt- og Vestjyllands Politi havde nemlig ad flere omgange mødt manden, hvor han havde fremvist et ID-kort. Personen på dette ID-kort havde ikke noget indrejseforbud, men problemet var, at det ikke var den nu anholdte mand.

- Sagen er den, at der er fire andre forhold på manden ud over indrejseforbuddet, hvor han har identificeret sig med brug af en andens ID. Fjerde gang var så i går, og efterfølger i efterforskningen finder politiet ud af, at de ikke tror på, at det er ham på ID-kortet, fortæller Kira Laugesen, der var anklager ved grundlovsforhøret.

Der er derfor ikke tale om dokumentfalsk, men personelfalsk.

Den litauiske mand blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger, imens politiet fortsætter efterforskningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nekrolog over Olaf Rye

Annonce