Annonce
Rundt om Viborg

Uenighed om penge til huskøb

Hvis byrådet også siger ja til at give 600.000 kroner nu, kan Karup Forsamlingshus købe naboejendommen (t.h.), selv om resten af pengene til et projekt for udvidelse af forsamlinghuset endnu ikke er skaffet. Arkivfoto: Preben Madsen

Kulturudvalget er ikke enigt om, hvorvidt Karup Forsamlingshus skal have kommunepenge til huskøb nu.

Karup: Kultur- og fritidsudvalget indstiller til byrådet, at Viborg Kommune frigiver 600.000 kroner ud af en bevilling på to millioner kroner til renovering og udbygning af Karup Kultur- og Forsamlingshus.

Pengene skal gå til, at forsamlingshuset køber naboejendommen Bredgade 17, så der bliver plads til den planlagte tilbygning.

Det var dog ikke et enigt kulturudvalg, der gjorde klar til, at forsamlingshusbestyrelsen kan få de første 30 procent af bevillingen til rådighed.

Et mindretal bestående af Venstre-folkene Gudrun Bjerregaard, Britta Leth og Michael Nøhr undlod at stemme af principielle grunde. Et kommunalt tilsagn om frigive pengene til ejendomskøbet bryder nemlig med sædvanen om, at Viborg Kommune først vil have den øvrige finansiering for et kulturprojekt på plads.

I Karup-sagen drejer det sig om, at forsamlingshuset skal hente cirka fem millioner fra fonde, donorer og sponsorer, hvis projektet til godt syv millioner kroner skal realiseres. Og af disse fem millioner kroner har forsamlingshuset indtil videre kun skaffet en mindre del.

- Det skal ikke misforstås - hele udvalget er positivt. Vi håber meget, at de i Karup skaffer resten af pengene, og at det hele ender lykkeligt. Men det er jo en forskelsbehandling, og vi har jo fået lignende anmodninger, hvor vi har sagt nej, siger Gudrun Bjerregaard, der er næstformand.

Hun og de øvrige venstrefolk i udvalget foretrækker, at forsamlingshuset i stedet for at købe nabohuset forsøger at få forlænget en forkøbsret - alternativt får lavet et betinget skøde.

Flertallet - bestående af socialdemokraterne Per Møller Jensen, Flemming Lund og Anders Bertel samt konservative Stine Damborg - mener, at det i den konkrete situation er bedst at frigive pengene til et køb. Kommunen skal dog gardere sig ved, at forsamlingshusfolkene ikke må rive nabohuset ned, før de har skaffet resten af pengene til projektet. Sker det ikke, kan Viborg Kommune uden beregning overtage dette hus og på den måde få en vis sikkerhed for pengene.

Formand Pia Dohn og den øvrige bestyrelse har store planer med at udvide og udvikle Karup Kultur- og Forsamlingshus. Arkivfoto: Morten Dueholm

Godt for Karup

Formand Per Møller Jensen erkender, at det er usædvanligt, at kommunen frigiver "større anlægsbeløb", før resten af finansieringen er på plads. Men i den konkrete sag er erhvervelsen af naboejendommen nødvendig for, at man kan komme videre med projektet, som kommunen jo er positiv over for.

- Der er for mig at se ingen tvivl om, at et nyt og moderne kultur- og forsamlingshus i Karup - suppleret med byfornyelsesprojektet samt en samlet plan for blandt andet det lokale bibliotek og det lokalhistoriske arkiv - vil være rigtig godt for byen. Og i samme forbindelse har jeg også bemærket tankerne om en haludvidelse ved Jethallen, siger udvalgsformanden.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Flot hyldest til Viborgs 1400 krigsveteraner

Annonce