Annonce
Rundt om Viborg

Uenighed om penge til huskøb

Hvis byrådet også siger ja til at give 600.000 kroner nu, kan Karup Forsamlingshus købe naboejendommen (t.h.), selv om resten af pengene til et projekt for udvidelse af forsamlinghuset endnu ikke er skaffet. Arkivfoto: Preben Madsen

Kulturudvalget er ikke enigt om, hvorvidt Karup Forsamlingshus skal have kommunepenge til huskøb nu.

Annonce

Karup: Kultur- og fritidsudvalget indstiller til byrådet, at Viborg Kommune frigiver 600.000 kroner ud af en bevilling på to millioner kroner til renovering og udbygning af Karup Kultur- og Forsamlingshus.

Pengene skal gå til, at forsamlingshuset køber naboejendommen Bredgade 17, så der bliver plads til den planlagte tilbygning.

Det var dog ikke et enigt kulturudvalg, der gjorde klar til, at forsamlingshusbestyrelsen kan få de første 30 procent af bevillingen til rådighed.

Et mindretal bestående af Venstre-folkene Gudrun Bjerregaard, Britta Leth og Michael Nøhr undlod at stemme af principielle grunde. Et kommunalt tilsagn om frigive pengene til ejendomskøbet bryder nemlig med sædvanen om, at Viborg Kommune først vil have den øvrige finansiering for et kulturprojekt på plads.

I Karup-sagen drejer det sig om, at forsamlingshuset skal hente cirka fem millioner fra fonde, donorer og sponsorer, hvis projektet til godt syv millioner kroner skal realiseres. Og af disse fem millioner kroner har forsamlingshuset indtil videre kun skaffet en mindre del.

- Det skal ikke misforstås - hele udvalget er positivt. Vi håber meget, at de i Karup skaffer resten af pengene, og at det hele ender lykkeligt. Men det er jo en forskelsbehandling, og vi har jo fået lignende anmodninger, hvor vi har sagt nej, siger Gudrun Bjerregaard, der er næstformand.

Hun og de øvrige venstrefolk i udvalget foretrækker, at forsamlingshuset i stedet for at købe nabohuset forsøger at få forlænget en forkøbsret - alternativt får lavet et betinget skøde.

Flertallet - bestående af socialdemokraterne Per Møller Jensen, Flemming Lund og Anders Bertel samt konservative Stine Damborg - mener, at det i den konkrete situation er bedst at frigive pengene til et køb. Kommunen skal dog gardere sig ved, at forsamlingshusfolkene ikke må rive nabohuset ned, før de har skaffet resten af pengene til projektet. Sker det ikke, kan Viborg Kommune uden beregning overtage dette hus og på den måde få en vis sikkerhed for pengene.

Formand Pia Dohn og den øvrige bestyrelse har store planer med at udvide og udvikle Karup Kultur- og Forsamlingshus. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Godt for Karup

Formand Per Møller Jensen erkender, at det er usædvanligt, at kommunen frigiver "større anlægsbeløb", før resten af finansieringen er på plads. Men i den konkrete sag er erhvervelsen af naboejendommen nødvendig for, at man kan komme videre med projektet, som kommunen jo er positiv over for.

- Der er for mig at se ingen tvivl om, at et nyt og moderne kultur- og forsamlingshus i Karup - suppleret med byfornyelsesprojektet samt en samlet plan for blandt andet det lokale bibliotek og det lokalhistoriske arkiv - vil være rigtig godt for byen. Og i samme forbindelse har jeg også bemærket tankerne om en haludvidelse ved Jethallen, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Viborg FF

Viborg FF er på vej mod vild klubrekord - sejr eller uafgjort mod Skive vil gøre stime historisk

Annonce