Annonce
Sport

Uhyggeligt stærkt felt: Her er de nominerede til Viborg Elites talent- og trænerpris

Det er et rigtig stærkt felt, der frem mod Sportsgalla i januar dyster om Viborg Elites kåringer af Årets Talent og Årets Træner.

Viborg: Stortalenter fra Viborg HK og Viborg FF dyster mod et af Danmarks største triatlonhåb - som forøvrigt allerede har en VM-titel på cv'et - om årets talentpris.

Og på trænersiden er VFF's assistenttræner i spil sammen med en kvinde, som har flyttet Viborg Svømmeklub til nye højder, samt en futsal-træner, som med enorm succes har fået bragt futsal-spillet til Viborg.

Det er med andre ord et enormt stærkt felt, som er nået gennem nåleøjet og er de endelige kandidater til Viborg Elites hæderspriser, som skal uddeles til Sportsgalla i slutningen af januar.

Nedenfor kan du læse lidt mere om de seks kandidater, som du også får præsenteret nærmere på viborgfolkeblad.dk og i Viborg Stifts Folkeblad i løbet af januar.

Udover priserne til Årets Talent og Årets Træner uddeler folkebladet som noget helt nyt en pris til Årets Sportsnavn. Der er allerede kommet flere indstillinger, men du kan stadig indstille din kandidat via en mail til sport@viborgfolkeblad.dk.

Årets Talent - kandidat 1 - Tobias Bech, Viborg FF

Tobias Bech er et Viborg FF's største talenter i mange år. Arkivfoto: Morten Dueholm

Han blev den yngste spiller, som nogensinde har fået debut for Viborg FF's bedste mandskab, da han debuterede i alder af blot 16 år - og allerede nu har han rundet 25 kampe for VFF.

Og det er et ualmindeligt lovende talent, som løber rundt i VFF i disse år. Han har netop forlænget sin kontrakt med klubben, hvor han trods sine blot 17 år er en fast del af førsteholdstruppen.

- Han er altid glad, når han nærmer sig fodboldbanen, og den glæde er så smitsom, at alle omkring ham kommer i godt humør. Hvis kroppen ikke gav nogle fysiske begrænsninger, ville han spille fodbold døgnet rundt, lyder det i indstillingsteksten fra Viborg FF Talent.

Tobias Bech er også velkendt uden for Viborg. Han fik i 2019 debut på det danske U18-landshold og har i det hele taget gjort store fremskridt ikke mindst i efteråret.

Det er en spiller, som VFF tror meget på, og som spås en stor fremtid på fodboldbanen.

Årets Talent - kandidat 2 - Thilde Frandsen, Viborg HK

Thilde Frandsen gør alt rigtigt på vejen mod at nå håndbold-himlen. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Hun bliver en stjerne, som vi husker i Viborg.

Således skriver Viborg HK's U17-træner Dennis Pedersen i sin indstilling af Thilde Frandsen som Årets Talent.

Og den unge fløj er da også rigtig godt på vej mod stjernerne. I sidste sæson fik hun debut på Viborg HK's bedste hold, ligesom hun trods sin status af U17-spiller træner fast med ligaholdet hver uge. Hun har også allerede vist sine evner på U19-niveau og har opnået landstrænernes gunst, da hun er med omkring U-landsholdet.

Af både sin træner, holdkammerater og andre klubfolk beskrives hun som en bundseriøs pige, som virkelig tager sit talent alvorligt. Hun går forrest og er flittig med sin træning, ligesom hun er seriøs med sin kost, sin søvn og alt andet, der påvirker spillet på banen. Ydermere formår hun også at være rigtig god i skolen og være vellidt socialt.

Årets Talent - kandidat 3 - Oscar Gladney Rundqvist, Viborg Svømmeklub

Oscar Gladney er en dedikeret ung mand, som allerede har en VM-titel på cv'et. Arkivfoto: Morten Pedersen

Oscar Gladney er blevet 19 år og har været kendt som et af Danmarks største triatlonhåb i flere år.

Han er allerede på den internationale scene, hvor han har deltaget ved flere store mesterskaber rundt om i verden iført den danske landsholdstrikot.

Han blev i 2019 verdensmester i cross-triatlon, og han kørte sig i top 20 i sin aldersklasse ved både EM og VM i triatlon. Han har vundet DM for junior, ligesom han hos seniorerne blev nummer tre.

De flotte resultater har sikret ham et scholarschip i USA.

Men han kommer bestemt ikke sovende til det hele. Svømmemæssigt træner han med Viborg Svømmeklub syv gange hver uge, og han bruger også masser af timer i løbeskoene og på cyklen.

- Han besidder en dedikation, vilje, modstanddygtighed og disciplin, som alle omkring ham bliver inspireret af. Selv når vi er på svømmetræningslejr eller stævner med svømmeklubben, så skal Oscar lufte løbeskoene, lyder det fra Viborg Svømmeklub i indstillingsteksten.

Der er tale om en ung dedikeret mand, som brænder for sin sport, men som også sørger for at passe sin uddannelse på handelsgymnasiet.

Årets Træner - kandidat 1 - Nickolai Lund, Viborg FF

Nickolai Lund har en vigtig rolle hos VFF, hvor han er med til at klæde talenterne på til at tage skridtet fra ungdoms- til seniorfodbold. Arkivfoto: Morten Dueholm

Nickolai Lund er en mand, som har fået en vigtig opgave hos Viborg FF Talent. Det er ham, der som transitionstræner skal være med til at sørge for, at talenterne fra VFF bliver klædt bedst muligt på til at tage skridtet fra ungdoms- til seniorfodbold.

Han er assistenttræner for førsteholdet i 1. division, men han har virkelig vist, at han er dedikeret til udviklingsarbejdet.

- Nickolai er skarp i analysen af spillerens talent og formår målrettet at udvikle de enkelte spillere. Tæt opfølgning og dialog er en del af Nickolais personlighed. Nickolai tager ansvar for hele Viborg FF Talents udvikling, og via deltagelse i arbejdsgrupper er han aktiv i udviklingen af klubbens fodboldfilosofi via beskrivelser og interne kurser, skriver Viborg FF talent i indstillingen af den blot 31-årige træner.

Han beskrives som en træner, der har et tæt professionelt forhold til spillerne, der kan regne med gode handleplaner, opfølgning og videodokumentation, som virkelig beskriver udviklingsvejen for de unge spillere.

Årets Træner - kandidat 2 - Mia Duedahl - Viborg Svømmeklub

Mia Duedahl har formået at skubbe yderligere på den gunstige udvikling hos Viborg Svømmeklub. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg Svømmeklub har i en del år været en svømmeklub i en positiv udvikling, men cheftræner Mia Duedahl har alligevel formået at bygge yderligere facetter på klubbens arbejde.

Som cheftræner kommer hun altid med konstruktiv feedback, ligesom hun mestrer at se svømmerne som hele mennesker og ikke blot svømmere. Hun evner at give individuelt fokus til hver enkelt svømmer.

Hun har i sin tid i klubben sørget for, at der er kommet endnu mere fokus på det mentale aspekt, hvilket er med til at sørge for, at svømmerne præsterer.

- Mia har det seneste år været med til at holde en stigende og eksplosiv udvikling af deltagere til de store mesterskaber som DM og NM. Viborg havde sidste år en af Danmarks største PR-procenter (personlige rekorder, red.), hvilket viser en stadig udvikling af præstationerne. Efteråret 2019 har budt på rekordmange finaler både til DM og de vestdanske mesterskaber, skriver Viborg Svømmeklub i indstillingsteksten.

Årets Træner - kandidat 3 - Rasmus Veng - Eastside Futsal Viborg

Rasmus Veng er godt på vej til at realisere drømmen om, at Eastside Viborg får et futsal-hold i seniorligaen. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Rasmus Veng er frontfiguren i en vaskeægte succeshistorie.

Eastside Viborg Futsal har igennem flere år høstet jyske og danske mesterskaber på stribe, og de ældste drenge er nu snart på vej til at bryde igennem på seniorniveau. Og intet ser ud til at kunne bremse Eastside Viborg Futsal i at nå målet og drømmen om at få et seniorhold med i ligaen.

- Rasmus "lever" futsal'en, holdet og den enkelte spiller. Han er ekstrem opmærksom på den enkelte spillers udvikling og potentiale - og han er meget bevidst om den enkeltes plads i forhold til at bidrage til holdets samlede virke og udvikling, skrives der i indstillingsteksten, hvor Rasmus Veng også roses for sit enorme bidrag til at udbrede kendskabet til futsal.

Det kræver enorme mængder tid, men Rasmus Veng investerer tiden i at inddrage drengene på holdet i tankerne, så de aktivt deltager i udviklingen.

Og han modtager masser af anerkendelse og respekt fra trænerkolleger for den måde, han formår at lede holdet på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce