Annonce
Rundt om Viborg

Campingplads lukker: - Vi har været nødt til at træffe en beslutning efter fornuften og ikke med hjertet

Ulbjerg Camping har taget hul på sin sidste sæson, som varer efterårsferien med. Efter den sidste oprydning overtager en nabolandmand jorden. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Campingplads-parret van Miegheim tager efterårsferien med, så skal der ryddes op og jorden overdrages til en nabolandmand.

Ulbjerg: Weekenden med palmesøndag og den efterfølgende påske indvarslede også optakten til en ny camping-sæson. Også hos Ulbjerg Camping, men mens kollegerne landet over har store forventninger til en god sæson med især mange danske gæster, da corona-krisen en rum tid endnu ser ud til at lukke for rejser ud i verden og gæster ind, så er det mere afdæmpet i Ulbjerg.

Det bliver nemlig også den sidste sæson for Dorte og Pierre van Miegheim. Efter en katastrofal 2020-sæson har de valgt at tage mod et tilbud om at sælge til en nabolandmand, som skal bruge campingpladsens jord til at udvide sin svinebesætning.

Aftalen afventer kun de sidste detaljer hos advokaterne, og det betyder så, at van Miegheim kan komme af med campingpladsen med skindet på næsen. Hellere det end at forsøge på at redde den med risikoen for at øge gælden, så den snart forhenværende campingplads-fatter skal arbejde til han er 75 år.

Annonce

- Vi er en natur-campingplads med masser af fred og ro, som er afhængig af udenlandske gæster. I en normal sæson er 50 procent af pladserne besat med hollændere og fra nabolandet Belgien. Hollænderne især nyder, at de kan lade deres børn løbe frit omkring og bruger så vores plads som udgangspunkt til at besøge danske turistattraktioner, men vi har ikke turdet satse på, at udenlandske gæster kunne komme hertil i år, siger Pierre van Miegheim.

Der er således heller ikke investeret meget i markedsføring i år, for sparegrisen er tom. Det bliver et oprydningsår, hvor der selvfølgelig bliver hygget om fastliggerne og de som netop vælger Ulbjerg Camping for freden og roen.

Dorte og Pierre van Miegheim har efter en katastofal 2020-sæson valgt med fornuften og ikke hjertet, så de kommer af med Ulbjerg Camping med skindet på næsen. Arkivfoto: Morten Pedersen.

- Vi har været nødt til at træffe en beslutning efter fornuften og ikke med hjertet, men vi vil pænt herfra i forhold til vores gæster, som også kan få efterårsferien med. Campisterne skal i fred og ro have tid til at finde ud af, hvad de så vil fremover. Mange af vores gæster er også blevet venner, nogle af dem er nærmest bedsteforældre for vores børn, siger Pierre van Miegheim.

Så det er bestemt lidt vemodigt for familien van Miegheim at sige farvel til campingpladsen efter 19 år. De har været de femte ejere af pladsen, hvor man i 2019 kunne fejre 50 års jubilæum.

- Campingpladsen var som sådan min pensionsopsparing, når vi en gang ville stoppe, men sådan blev det ikke. Nu skal jeg ud at finde et arbejde, men vi klarer os nok, da min kone er sygeplejerske, siger 55-årige Pierre van Miegheim.


Campingpladsen var som sådan min pensionsopsparing, når vi en gang ville stoppe, men sådan blev det ikke. Nu skal jeg ud at finde et arbejde.

Pierre van Miegheim.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Viborg HK-målvogter kåret til årets talent - Vandt en jordskredssejr

Annonce