Annonce
Viborg

Ulovlig legeplads spærret af: Fjern den eller gør den lovlig

Det er legepladsen her i Hald Ege, der er blevet anlagt på Naturstyrelsens arealer uden tilladelse. Foto: Niels-Chr. Jönsson
En naturlegeplads er - uden tilladelse - blevet etableret på Naturstyrelsens arealer i Hald Ege.
Annonce

Hald Ege: En privat etableret legeplads i skovstykket lige syd for vandtårnet i Hald Ege er nu blevet afspærret af Naturstyrelsen.

Skoven tilhører Naturstyrelsen, og legepladsen er blevet etableret uden tilladelse - og så vil den for øvrigt slet ikke kunne sikkerhedsgodkendes i sin nuværende form, hvis Naturstyrelsen ellers ville sige god for, at der blev etableret en legeplads på stedet.

- I princippet ville vi måske nok godt kunne finde ud af at give tilladelse til en legeplads på stedet, men vi er for det første ikke blevet spurgt, og så vil det også kræve, at en eventuel legeplads bliver sikkerhedsgodkendt, siger skovfoged Steen Bonne Rasmussen fra Skovstyrelsen Kronjylland, der er ansvarlig for statsskovene i Viborg Kommune.

Steen Bonne Rasmussen har blandt andet via opslag på Facebook forsøgt at finde ud af, hvem der har etableret legepladsen, så han kunne komme i dialog med dem om legepladsens fremtid. Foreløbig uden held.

Selvom det altså ikke er Naturstyrelsen, der har etableret legepladsen, vil vi i sidste ende som grundejer være ansvarlig for den, når den befinder sig på et statsejet areal med offentlig adgang, nu hvor vi ved, den er der.

Steen Bonne Rasmussen, skovfoged hos Naturstyrelsen Kronjylland

Annonce

Fjernes eller gøres lovlig

Ifølge Steen Bonne Rasmussen vil legepladsen i sin nuværende form på ingen måde kunne sikkerhedsgodkendes, og derfor har han - nu hvor han er blevet opmærksom på den - været nødt til at spærre pladsen af.

- Selvom det altså ikke er Naturstyrelsen, der har etableret legepladsen, vil vi i sidste ende som grundejer være ansvarlig for den, når den befinder sig på et statsejet areal med offentlig adgang, nu hvor vi ved, den er der, siger Steen Bonne Rasmussen.

Ifølge ham er der kun to mulige scenarier for legepladsen: enten skal den fjernes, eller også skal den gøres lovlig.

- Som allerede sagt er vi da ikke afvisende over for, at området vil kunne rumme en form for legeplads, så hvis der viser sig at være grundlag for at lave en aftale og et partnerskab om at etablere en legeplads, der sikkerhedsmæssigt kan godkendes, så er vi da åbne for dialog. Alternativt vil vi bede dem om at fjerne de nuværende redskaber, siger Steen Bonne Rasmussen.

Annonce
Annonce
Viborg

Nu er Banebyparken sat på skinner

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Det er en opgave, vi må løse

Sport

Viborg FF tager gerne favoritværdigheden - men Skive er altså et bøvlet hold at møde

Annonce