Annoncørbetalt indhold

Ulrik Wilbek: Jeg kan blive tosset, når jeg ser folk smide affaldet

Ulrik Wilbek synes, vi skylder vores børn, at de kan overtage planeten i en sundere og renere udgave, end vi selv modtog den. Magasinet Skrald Godt satte den nyvalgte borgmester i stævne i et bjerg af papir til en snak om miljø og affaldssortering. Foto: Lars Holm

Jorden har begrænsede ressourcer, og en af fremtidens store udfordringer bliver at udnytte ressourcerne bedre. Derfor har Viborg Kommune igangsat en affaldssorteringsplan, hvor affald bliver set som en ressource, ikke et spildprodukt. Det glæder Viborgs borgmester, der mener, vi skal aflevere planeten i bedre stand til vores børn, end vi selv modtog den.

Annonce

Vi kan nok allesammen genkalde os Ulrik Wilbeks brændende engagement, fra da han var træner for både dame- og herrehåndboldsholdet. Men en anden ting, der kan få den nyvalgte borgmester i Viborg Kommune op i det røde felt, er, når folk smider deres affald i naturen.

- Jeg synes, vi skal passe på naturen, så mennesker og dyr kan trives de næste mange år. Jeg er ikke hellig omkring det, men jeg kan blive tosset, når jeg ser folk smide affaldet derude. Det giver simpelthen ingen mening. Det er ikke bare grimt at se på, det er jo helt åndsvagt, at andre skal ud og rydde op bagefter. Jeg fatter det ikke, siger borgmester Ulrik Wilbek til magasinet Skrald Godt.

Mere genanvendelse

Regeringen har fastsat et mål om, at vi i Danmark inden 2022 skal genanvende mindst 50 procent af vores affald fra husholdninger. I dag genanvendes der i Viborg Kommune kun cirka 30 procent. Derfor har Viborg Kommune lavet en affaldssorteringsplan, der tager udgangspunkt i regeringens udspil.

- Jeg tror faktisk, at vi er en af de sidste kommuner, der kommer med ombord. Min personlige mening er, at det er en god og ambitiøs plan, der vil gavne de kommende generationer. Der er så mange gode ressourcer i vores affald - og det vil da være tåbeligt, at vi ikke udnytter dem. Det tror jeg faktisk, de fleste godt kan se. Når vi har nået de 50 procent, kan vi jo sætte os nye mål om at gøre det endnu bedre, siger han til magasinet Skrald Godt.

Nye affaldsbeholdere

For at kunne genanvende husholdningernes affald bedre, får alle der bor i hus eller lejlighed i Viborg Kommune nye affaldsbeholdere, hvor man kan sortere sit affald. Den første beholder blev leveret den 3. april i år, og planen er, at den sidste bliver leveret den 30. juni. På tre måneder vil der blive sat mere end 80.000 nye beholdere op i Viborg Kommune.

Ulrik Wilbek er ikke i tvivl om, at de nye affaldsbeholdere vil blive modtaget af borgerne med blandede følelser.

- For nogle vil det være helt enkelt. For andre bliver det måske en længere rejse, når de gamle vaner skal erstattes af nogle nye. Jeg vil foreslå, at vi alle gør det til en sjov opgave i familien. Mindre børn vil elske at blive involveret - og jeg tror faktisk også, at mine egne store drenge gerne tager del i sorteringen, siger han.

Denne artikel er sponsoreret af Revas, der ønsker at sætte fokus på affaldssortering i Viborg Kommune.

Affald i Viborg Kommune

I Viborg Kommune produceres der årligt cirka 180.000 ton affald. Viborg Kommune håndterer cirka 100.000 ton af det samlede affald i kommunen. Revas er Viborg Kommunes affaldshåndteringsenhed.I foråret 2018 tog Viborg Kommune hul på en ny sorteringsordning. Fra 3. april til 30. juni bliver der leveret mere end 80.000 nye affaldsbeholdere til borgere, der bor i hus eller i lejlighed i Viborg kommune. Med de nye affaldsbeholdere, skal man sortere sit affald ud fra fem parametre:

1: Metal, glas og hård plast

2: Papir

3: Restaffald

4: Madaffald

5: Batterier lægges i en klar pose på låget af beholderen med restaffald

Affaldsbeholderne bliver tømt af en skraldebil med adskilte rum, så affaldet bliver sorteret og klar til genanvendelse.

Hvis man kommer i tvivl om, hvordan man skal sortere sit affald, kan man altid kigge på sorteringsguiden, der er placeret på indersiden af de nye affaldsbeholdere.

Vil du vide mere eller have inspiration, så tjek på Revas.dk eller hent appen "affaldviborg". Du kan også læse mere i Revas nye magasin Skrald Godt.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.