Annonce
Viborg

Ulrik Wilbek kalder det 'en mavepuster' - og sender tanker til alle dem, der nu bliver arbejdsløse

Borgmester Ulrik Wilbek var nedslået efter mandagens pressemøde. Arkivfoto: Morten Dueholm
Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommunes borgmester, kalder statsministerens udmelding på mandagens pressemøde for "meget, meget drastisk"

Viborg: Det er ikke mange positive ord, Viborg-borgmester Ulrik Wilbek kan finde frem oven på statsministerens pressemøde mandag aften.

Faktisk er det svært at få et eneste ud af ham.

- Jeg synes godt nok, det var noget af en mavepuster, konstaterer han efter det timelange pressemøde, hvor Mette Frederiksen (S) godt nok fortalte, at de yngste børn snart kan komme i dagsinstitutioner og skole igen, men hvor hun ellers forlængede forsamlingsforbud og andre restriktioner i månedsvis.

Meldingerne fra statsministeren kommer blandt andet til at resultere i en lang række aflysninger af festivaler og andre kulturelle arrangementer henover sommeren.

- For en uge siden stod hun og gav folk forhåbninger, og nu står hun så i stedet og lukker meget mere ned ... Det er en dårlig motivationsstrategi, konstaterer Ulrik Wilbek, der lyder både overrasket og chokeret over manglen på positive nyheder.

- Jeg synes, det her er meget, meget drastisk. Det synes jeg godt nok. Mine tanker går virkelig til vores handelsliv, vores kulturliv og til alle de mennesker, som nu bliver arbejdsløse, siger han.

- Jeg skal jo ikke udtale mig om det sundhedsfaglige, men jeg synes, det er nogle meget lange udsigter, vi får. Vi er nok mange her i Viborg, som nu tænker på nogle af vores koncerter - især én i slutningen af august (Fyrværkerifestival, red.). Det er godt nok tidligt at gå ud og sige, at den skal aflyses, konstaterer Ulrik Wilbek, og fortsætter:

- Det er også meget at lukke restauranter og lignende ned til den 10. maj. Kunne man ikke tage 14 dage ad gangen i stedet for fem uger ad gangen? Det her kan virkelig være med til, at de forretningsdrivende mister gnisten, mener borgmesteren.

Ulrik Wilbek forsikrer om, at Viborg Kommune selvfølgelig bakker om de tiltag og restriktioner, der kommer fra de øvre myndigheder, men han lægger ikke skjul på, at han synes, det var et voldsomt pressemøde med en voldsom retorik.

- Statsministeren siger, at vi "aldrig igen kommer til at at have et liv som før," og det er godt nok en drastisk melding. Altså, der kan vel komme en vaccine, og så kommer der da forhåbentligt et liv som før. Så ved man noget, man ikke vil sige? spørger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce