Annonce
Viborg

Ulrik Wilbek: Vi aner intet

JFMNORMAL - Onsdag, den 3. januar 2018 Viborgs nye borgmester Ulrik Wilbek hilser på kommunens ansatte Foto: Morten Dueholm
De kommunale telefoner hos politikere, embedsfolk og kommunalt ansatte i øvrigt - herunder pædagoger og lærere - har været rødglødende siden mandag aften, da statsminister Mette Frederiksen tog det første spæde skridt mod en åbning af Danmark.

Viborg: - Helt kort er beskeden fra Viborg Kommune: Vi aner ingenting. Vi har intet modtaget fra nogen myndighed. Vi ved det, som statsminister Mette Frederiksen sagde på pressemødet mandag aften klokken 21.

Det siger borgmester Ulrik Wilbek i telefonen præcis 12 timer efter pressemødet, hvor statsminister Mette Frederiksen fortalte, at regeringen har til hensigt at åbne institutioner og skoler - i hvert fald for en elevgruppe.

- Vi oplever en storm af opringninger, sms'er og mails, men vi kan ikke svare på noget, for vi ved ingenting. Jeg forventer ikke, at vi får flere informationer i dag, og jeg kan også have min tvivl om, hvorvidt det sker i morgen. Det er klart, at det er en kim til store frustationer blandt forældre og for den sags skyld også hos ansatte, men sådan er det altså bare, siger Ulrik Wilbek.

Der holdes i løbet af dagen et hav af møder, hvor emnet er genåbningen, men disse møder kan næppe ende i noget konkret, fordi retningslinjerne fra myndigheder og regering ikke ligger i de kommunale mailbokse.

Så borgmester Ulrik Wilbek siger ligeud, at det ikke nytter at kontakte institutioner, skoler eller rådhuset for den sags skyld.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at så snart vi ved noget, vil vi lægge oplysningerne frem på Børnenettet og på Aula, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce