Annonce
Viborg

Ulrik Wilbek: Vi er klar til at åbne genbrugspladserne

Viborg Kommune er klar til at åbne genbrugspladserne mandag morgen, hvis sundhedsmyndighederne giver deres tilladelse. Arkivfoto
Viborg Kommune mangler bare grønt lys fra sundhedsmyndighederne, så kan alle kommunens genbrugspladser åbne igen.

OPDATERET: Denne artikel er skrevet, inden Kommunernes Landsforening vedtog, at alle landets genbrugspladser må åbne igen tirsdag.

Viborg: Hvis sundhedsmyndighederne giver deres tilladelse, er Viborg Kommune parat til at åbne sine genbrugsstationer allerede fra mandag morgen.

Det oplyser borgmester Ulrik Wilbek (V), efter at landets kommuner er nået til en aftale med regeringen og kommunernes organisation KL.

Mange kommuner har været under et voldsomt pres fra borgere, der har efterlyst en mulighed for at komme af med deres affald.

- Vi har lavet en aftale om, at genbrugspladserne i alle kommuner kan åbnes igen, hvis sundhedsmyndighederne giver deres tilladelse. I Viborg Kommune er vi klar med fuld bemanding fra mandag morgen, hvis tilladelsen kommer igennem - men jeg er nødt til at understrege, at der altså ikke er givet grønt lys endnu, siger Ulrik Wilbek.

Hvis tilladelsen bliver givet, håber borgmesteren, at viborgenserne vil vise samfundssind.

- Det nytter jo ikke noget, hvis vi alle sammen farer ud til Revas mandag morgen for at komme af med vores haveaffald. Så jeg appellerer til, at folk bruger deres sunde fornuft og holder afstand, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce