Annonce
Bjerringbro

Ulrik Wilbek: Vi giver sagen om Tange Sø et skud mere

Siden miljøminister Lea Wermelin (S) i august besøger Gudenåcentralen og Tange sø har det været holdt fem møde i den arbejdsgruppe, som hun har nedsat. Nu mødes borgmester Ulrik Wilbek med formanden for Danmarks Naturfredningsforening i næste uge. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Efter fem møder er det endnu ikke lykkedes at blive enig, derfor mødes Ulrik Wilbek og Sebastian Jonshøj i næste uge til et ekstra møde.

Tange: Sagen om Tange Sø har ikke kun varet mange år. Nu hvor den formodentlig nærmer sig en afgørelse, kræver den også mange møder. Onsdag holdt arbejdsgruppen sit femte møde, men selv om der fra formandens side var lagt op til, at det skulle være det sidste møde, så blev parterne ikke enige om en indstilling om søens fremtid til miljøminister Lea Wermelin (S).

Viborg Kommunes borgmester Ulrik Wilbek (V) er efter onsdagens møde ikke helt så optimistisk, som han var efter mødet i starten af februar, hvor han til folkebladet sagde, at han var forsigtig optimist.

Annonce

Klar tekst

- Jeg føler ikke, at vi står voldsomt langt fra hinanden, men der er er ting, som vi gerne vil have helt klart, før vi godkender indstillingen til ministeren. I teksten mangler vi en klar melding om, at Tange Sø bevares i en eller anden form, og at Tangeværket også bevares, siger han, som i den sammenhæng taler både for Viborg og Silkeborg kommuner samt for energiselskabet Norlys, som ejer Tangeværket.


Jeg føler dog ikke, at vi står voldsomt langt fra hinanden, men der er er ting, som vi gerne vil have helt klart, før vi godkender indstillingen. I teksten mangler vi en klar melding om, at Tange Sø bevares i en eller anden form, og at der også tages hensyn til Tangeværkets eksistens.

Ulrik Wilbek, borgmester


- Jeg har ikke afskrevet noget, og vi er parate til at give det et skud mere. Jeg har aftalt et nyt møde med formanden for arbejdsgruppen, Sebastian Jonshøj, i næste uge, et møde som han inviterede til efter onsdagens møde. Ved det møde deltager også embedsmænd fra Viborg Kommune, og så håber jeg, at vi kan blive enige om en indstilling, siger Ulrik Wilbek.

Annonce

Ikke fiasko

Sebastian Jonshøj, som også er næstformand i Danmarks Naturfredningsforening, er dog anderledes tilbageholdende med kommentarer om sagen.

- Det er klart, at hvis sagen kræver et nyt møde i arbejdsgruppen, så må vi holde det. Jeg havde håbet, at vi kunne blive enige om det i dag (onsdag, red.), men det lykkedes ikke, siger han uden at ville kommentere på det møde, som Wilbek fortæller om.

Miljøministeren Lea Wermelin (th) besøgte i august sidste år Gudenaacentralen og Tange Sø. Her ses hun sammen med formanden for Tangeværket Hanne Bech Olsen og yderst til venstre er det byrådsmedlem Niels Dueholm (S). Arkivfoto: Foto: Johnny Pedersen

- Vi står ikke på randen af fiasko, men jo flere vi står bag en indstilling til ministeren, jo bedre vil det være, og jeg håber stadig på en fælles indstilling, men hvor parterne om nødvendigt kan tilføje del-indstillinger, siger Sebastian Jonshøj.

Forslaget fra Viborg og Silkeborg kommuner samt Norlys er fortsat at lede Gudenåen i en kanal gennem skoven, men på det seneste er der dog kommet mere fokus på alternativet, som er en såkaldt spuns-løsning, hvor Gudenåen ved hjælp af en spunsvæg adskilles fra Tange Sø. På den måde undgås et kostbart gravearbejde, som der ikke umiddelbart er opbakning til blandt folk i lokalområdet.

I arbejdsgruppen sidder folk fra Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Friluftsrådet, Foreningen til bevarelse af Tange Sø, Norlys samt repræsentanter for de fire kommuner Viborg, Silkeborg, Favrskov og Randers. Arbejdet ledes af Danmarks Naturfredningsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce