Annonce
Kultur

Ulstrup-forfatter nomineret til Orlaprisen

Jane Susanne Andersens bog "Hybenhjerter" er nomineret til Orlaprisen. PR foto.
Børnejury skal vurdere Jane Susanne Andersens bog Hybenhjerter.

Ulstrup: Den lokale forfatter Jane Susanne Andersens bog "Hybenhjerter" er nomineret til Orlaprisen 2019.

Orlaprisen er børnenes egen bogpris. Det betyder, at det er børn der nominerer bøgerne. Bagefter beslutter en børnejury hvilke bøger, der skal nomineres til årets Orlapris, og til sidst er det også børn, der stemmer.

"Hybenhjerter" fortæller om livet på de sociale medier, falske profiler, jagten på likes og opmærksomhed, Bogen er skrevet til de tweens, der i dag har et liv på de sociale medier.

Jane Susanne Andersen debuterede i 2014 med børneromanen "Noans mærke", som er en underholdende og uhyggelig bog om venskab, vrede, mod og uhyrer

Foruden at være forfatter er hun også billedkunstner. Hun debuterede på Kunstneres Påskeudstilling i 2004. Hun er leder Ulstrup Billedskole og arbejder desuden som freelanceunderviser og billedkunstner.

Annonce

Hybenhjerte

Hybenhjerte er frugten fra en vild rose. Når blomsten visner, dannes der et hyben. Det er en frugt med en blank, orange eller højrød overflade og indeni er der små, hvide kerner.

- Disse kerner er et smukt symbol på noget, der kan spire til næste år, men da jeg var barn, kaldte vi også disse kerner for kløpulver, og hvis man fik en håndfuld hybenkerner ind under blusen, kløede det noget så nederdrægtigt, har Jane Susanne Andersen fortalt til Forfatterkrogen, som er forlaget Turbines netmedie.

Orlaprisen blev uddelt første gang i 2005 og er opkaldt efter forfatteren Ole Lund Kirkegaards bog "Orla Frøsnapper".

Afstemningen foregår på DR Ultras hjemmeside. Der er fire kategorier, og der stemmes en uge af gangen. Hybenhjerter er sammen med fire andre bøger nomineret i kategorien: "Den bog man ikke kan lægge fra sig." Afstemningen i denne kategori foregår fra 4. til 10. november. Vinderne offentliggøres 18. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce