Annonce
Viborg

Ulveforkæmpere vil markere sig i Viborg i forbindelse med retssag

Ulveforkæmpere vil markere sig i Viborg i forbindelse med retssag.
Den 23. til 25. september vil ankesagen vedrørende den nedskudte ulv ved Ulfborg blive behandlet i Vestre Landsret i Viborg. I den forbindelse vil fortalere for ulven i Danmark stille sig op på Hjultorvet.
Annonce

Viborg: Det gav genlyd i Danmark, da den 66-årige Mourits Troldtoft i foråret 2018 fra en bil skød en ulv tæt ved den vestjyske by Ulfborg.

Efterfølgende blev Troldtoft kendt skyldig i at have skudt og dræbt ulven, men både anklager og forsvarsadvokat ankede dommen på 40 dages betinget fængsel.

Anklageren mente, at dommen var for mild, mens forsvareren holdt på, at det slet ikke var en ulv, men derimod en hybridulv - en blanding mellem en ulv og en hund - der blev skudt, og at dyret derfor ikke var fredet, men i stedet skulle aflives.

Ankesagen skal for retten den 23., 24. og 25. september, hvor Vestre Landsret i Viborg skal træffe afgørelse i sagen.

Men det er ikke kun i retssalen, at ulven - eller hybridulven - vil blive diskuteret.

På Hjultorvet i Viborg vil foreningen Ulvetid nemlig stille op for at "få en rigtig ulvesnak" med interesserede i emnet.

I en besked til avisen skriver foreningen, at den vil være til stede på Hjultorvet på domsafsigelsesdagen 25. september fra klokken 12.00 til 13.30.

- Vi hilser alle velkommen til at hilse på os til en snak om ulvene og for at høre, hvem vi er som forening, lyder det fra foreningens formand, Esther Holzenddorff, der fortsætter:

- Vi er meget interesserede i at bygge bro og oplyse den almene dansker i den desværre i forvejen meget slingrende og ikke-faktabaserede debat, der foregår på Facebook.

Foreningen Ulvetid håber, at straffen til Mourits Troldtoft bliver skærpet til mindst 40 dages ubetinget fængsel og en fratagelse af jagttegn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce