Annonce
Viborg

Ung mand udvist efter knivbesiddelse, benzintyveri, trafikforseelser og optøjer

Det blev udslagsgivende for afgørelsen om udvisning af den 24-årige, at han i december blev taget med en kniv på sig i Hernings natteliv. Genrefoto.
En 24-årig mand med et langt synderegister er blevet idømt ubetinget fængsel og udvisning af Danmark. Han har dog anket dommen til landsretten.

Viborg: En ung mand, som gennem en længere periode har boet i Viborg, er netop blevet idømt syv dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark efter en lang række kriminelle forhold begået hen over det seneste års tid.

Den 24-årige stod ved Retten i Viborg tiltalt for 11 forhold. Op mod halvdelen af dem drejede sig om forskellige trafikforseelser som narkokørsel og bilkørsel uden kørekort.

Det var dog særligt ét forhold fra tilbage i december sidste år, der bevirkede den ubetingede fængselsstraf, som også førte til afgørelsen om udvisning af manden. Under en bytur i Herning blev manden på et tidspunkt af politiet bedt om at forlade det værtshus, han befandt sig på. Det gjorde han i første omgang ikke, og derfor blev han senere taget med på politistationen.

Her blev han bedt om at tømme sine lommer, og ud faldt en kniv, som han havde haft med sig på byturen. Den slags giver ubetinget fængsel.

Annonce

Ankede dommen

De fleste af den 24-åriges forbrydelser er foregået hen over sommeren.

Det var også i juni måned, at manden gjorde sig skyldig i brud på ordensbekendtgørelsen, da han i en elevator på Viborg Sygehus aktiverede nødtrykket, hvorefter han opførte sig højtråbende og udadreagerende. Senere på sommeren – i juli – blev han også taget i at stjæle benzin for 404 kroner fra en tankstation i Kjellerup.

I dag har den unge mand adresse i Sønderborg, men gennem de seneste tre måneder har han boet på forsorgscentret Vibohøj på Rørsangervej i Viborg.

Da retten ikke fandt, at en udvisning ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser, valgte den at udvise den 24-årige – blandt andet fordi man vurderede, at hans tilknytning til landet er svag. Han er ugift, har ingen børn, og det eneste familie, han har i Danmark, er en onkel.

Manden har i øvrigt opholdt sig i landet i mindre end fem år. Det fremgår ikke af rettens domsudskrift, hvilket land den unge mand oprindeligt kommer fra.

Ud over udvisningen og de syv dages fængsel fik den 24-årige også en bøde på 23.500 kroner, og han blev tilmed frakendt retten til at køre bil i tre år. Med udvisningen følger et indrejseforbud i seks år.

Manden og hans forsvarsadvokat har anket dommen til landsretten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Stafet klar med nye kræfter

Navne

En ildsjæl fylder 75 år

Annonce