Annonce
112

Ung mand var i byen med springkniv i lommen: Dømt og tildelt udvisningsadvarsel

Den 24-årige københavner havde vist håbet, at de to betjente ikke lagde mærke til hans kniv. Genrefoto.

Viborg: En ung mand, som tidligere er dømt for både røveri og grov vold, var mellem jul og nytår sidste år taget i byen i Viborg med en springkniv i lommen.

Klokken tre natten til 29. december havde han været en tur på Café Viva i Gravene, da han af politiet blev bedt om at identificere sig. Her oplyste han et navn og et CPR-nummer, som ikke var hans eget.

Mens den 24-årige mand stod og snakkede med de to politifolk, tog han stille og roligt springkniven op af lommen og lod den falde til jorden. Det var helt sikkert ikke meningen, at betjentene skulle have bemærket det, men det gjorde de altså.

Nu er manden, som til dagligt bor i København, blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel.

I strafudmålingen lagde retten særligt vægt på, at den unge mand tidligere er straffet med fængsel i knap fire år for røveri og grov vold.

Anklagemyndigheden var ellers gået efter at få den unge mand udvist af Danmark, men på grund af hans familie i Danmark og hans svage tilknytning til sit hjemland valgte retten i stedet at tildele ham en advarsel om udvisning.

Den 24-årige, som arbejder i en kiosk i hovedstaden, modtog dommen. Springkniven fra vinterbyturen blev i øvrigt konfiskeret.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Tysk læge behandlede Eriksen: Han åbnede hurtigt øjnene

Annonce