Annonce
Viborg FF

Ung succes, kampminutter og fine offensive takter - Viborg FF-chef fik et fint udbytte af vinterens anden test

Christian Wagner fik scoret et flot mål i storsejren over Jammerbugt FC. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Lars Friis fik det ud af fredagens test mod Jammerbugt, som han havde håbet. Blandt andet, at en flok unge spillere fik en succesoplevelse. Erfarne Jakob Bonde oplevede også en god test, men havde gerne set, at VFF havde spillet lidt mere roligt og modent.

Fodbold: Vinterens anden testkamp blev spillet efter samme opskrift som den første mod Hobro.

Også i fredagens kamp mod Jammerbugt FC handlede det om at give spilletid til rigtig mange spillere, om at få nogle kilometer i benene og om at se elementer af de ting, som Viborg FF arbejder med på træningsbanen.

Den nordjyske modstand var lidt tvivlsom, da det var en sammenbragt flok af spillere, som udgjorde Jammerbugt-holdet, men alligevel følte cheftræner Lars Friis, at han netop fik det ud af kampen, som han havde håbet og forventet.

Annonce

Kampen i tal

Viborg FF-Jammerbugt FC 5-0 (2-0)

Fodbold, træningskamp

Mål: 1-0 selvmål (18.), 2-0 Anton Gaaei (40.), 3-0 Christian Wagner (47.), 4-0 Martin Huldahl (55.), 5-0 Martin Huldahl (60.)

Viborg FF før pausen: Lucas Lund - Daniel Anyembe, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Clint Leemans, Jeff Mensah, Jan Zamburek - Mads Frederiksen (20. Anton Gaaei), Martin Huldahl, Tobias Bech.

Viborg FF efter pausen: Kasper Kiilerich - Anton Gaaei, Frans Putros, Lorenzo Gordinho, Frederik Christensen - Mads Aaquist, Jakob Bonde, Sofus Berger - Martin Huldahl (75. Jan Zamburek), Christian Wagner, Jay-Roy Grot.

- Det var fint at få spilletid i benene på alle mand. Vi har arbejdet lidt på nogle offensive positioner, som vi gerne vil fylde ud og nogle rum, som vi gerne vil ramme, og det var fedt at se, at vi ind i mellem ramte dem rent individuelt, sagde træneren, der ikke var overrasker over, at der var nogle relationelle ting spillerne imellem, som ikke helt klikkede.

- Det giver sig selv, men det så faktisk helt fint ud. Man kan sagtens genkende vores DNA og alle kender der rolle, sagde træneren.

Savnede lidt modenhed

En af de erfarne spillere, som blev smidt på banen i anden halvleg var Jakob Bonde.

Han var overordnet også tilfreds med træningskampen, hvor VFF i perioder viste gode momenter omend han ikke var helt tilfreds med, at både Lucas Lund og Kasper Kiilerich undervejs måtte diske op med store redninger på Jammerbugt-chancer.

Jakob Bonde var selv med i begyndelsen af anden halvleg, hvor VFF løb Jammerbugt fuldstændig over ende og scorede tre hurtige mål.

Vi vil jo fremad og lave mål, og det blev næsten for meget undervejs i anden halvleg.

Jakob Bonde, Viborg-spiller

- Man kunne godt mærke, at Jammerbugt ikke var et sammenspillet hold, og det gav en lidt mærkelig kamp. Jeg kunne måske godt savne, at vi turde holde lidt mere fast i kuglen, men der var mange, som gerne ville vise sig frem, og sådan er det typisk i nogle af de her træningskampe i opstarten, sagde Jakob Bonde.

Anton Gaaei scorede et flot mål før pausen. Foto: Johnny Pedersen

De sidste godt 25 minutter af kampen var lidt af en ørkenvandring, hvor det næsten kun var en fantastisk dribletur af Sofus Berger, der gav kampen noget liv.

- Vi vil jo fremad og lave mål, og det blev næsten for meget undervejs i anden halvleg. Der må vi være lidt mere modne og holde mere fast i bolden, så vi kan køre dem rundt. Vi blev lidt for ivrige - måske fordi mange gerne vil vise sig frem. Det blev lidt hasarderet nogle gange, hvor vi tabte bolden på nogle irriterende steder, sagde Jakob Bonde.

Annonce

Glad for ung succes

Med testkampene mod Hobro og Jammerbugt overstået bevæger VFF sig ind i en ny fase op opstarten.

Forude venter udekampe mod først FCN og siden Brøndby, og Lars Friis er tilfreds med det udbytte, som han har fået ud af de første kampe før det går løs med sværere kampe, hvor han formentlig vil være mindre rundhåndet med at dele spilletiden mellem alle i truppen.

- Vi har fået givet kamptid til alle, og vi har givet folk mulighed for at vise sig frem, og det er vigtigt. Men vi har også set noget af det, som vi har arbejdet på - og det gjorde vi rent individuelt mod Jammerbugt, sagde Lars Friis, der også glædede sig over, at en flok af de unge spillere fik nogle succesoplevelser ved at score mod Jammerbugt.

Cheftræner Lars Friis fik det ud af træningskampen, som han gerne ville. Foto: Johnny Pedersen

- Det betyder faktisk rigtig meget for os, at de unge byder sig til, når de er med. Vi ved, at der bliver gjort et godt stykke arbejde fra ungdommen, og vi ved, at der er potentiale at hente hos de unge. Og vi vil gerne bringe dem frem og give dem mulighed for at vise sig, sagde træneren.

Det var dejligt for cheftræneren at se de unge spillere få en succesoplevelse. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Hvem kan efterfølge Friis hos Viborg FF?

Viborg FF

'Fyr ham!', 'illoyalt', 'skuffende': Vreden er stor, og kritikken hagler ned over Friis på sociale medier efter skiftet til AaB

Erhverv

Fejl på fejl i opkrævninger fra lokalt energiselskab

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Kultur

Besøg fra Alfons, liedkoncert i musiksalen: Weekenden i Viborg byder på alt fra musik til motion

Navne For abonnenter

- Det er et fantastisk privilegium at kunne arbejde med målbevidste unge mennesker hver dag

Navne

Ny gymnasierektor slapper af i sin hytte uden el og varme i Telemarken: 'Vi skal vandre tre kilometer med alt udstyr på ryggen for at komme til hytten - en bil kan ikke køre dertil'

Annonce