Annonce
Bjerringbro

Ung tømrer med stor succes

Man skal ikke lade sig snyde af Hans Rasmussens unge alder og udseende. Han driver sin virksomhed med stor professionalisme og har stor succes. Foto: Christine Krüger Hansen
Hans Rasmussen er kun 25 år, men er allerede indehaver af et succesfuldt byggefirma med 14 ansatte og masser af ordrer i bogen.
Annonce

Ulstrup: Det grønne logo med navnet HR Rasmussen Byggefirma dukker op flere gange på min vej gennem Ulstrup samt ude i landskabet. På skilte, på bannere og da jeg parkerer på Solsortevej, en stor tavle hvorpå man kan se et prospekt af et byggeri, der er undervejs.

Bag logoet står Hans Rasmussen, der er indehaver af firmaet, der så og sige spurter ud i verden med både store og små opgaver indenfor byggeri, del- og totalentrepriser, tømrer- og snedkerarbejde samt murerarbejde, blot for at nævne nogle af virksomhedens kompetencer.

Virksomheden er forholdsvis ung, kun fem år gammel, ligesom indehaver Hans Rasmussen, der kun er 25 år.

Man skal dog ikke lade sig snyde af alderen, for hvad angår Hans Rasmussen, så får man hurtigt en fornemmelse af, at han er født til at drive dette firma, der allerede har 14 ansatte. Herudover underentreprenører.

For tiden bygger HR Rasmussen Byggefirma også fem små rækkehuse i Ulstrup. Foto: Christine Krüger Hansen

-Jeg blev udlært hos en lokal tømrermester, men allerede inden da, var jeg blevet selvstændig. Jeg kan nok godt lide at bestemme selv, og så elsker jeg at arbejde med et projekt fra start til slut. For mig handler det ikke om at blive millionær, men om at skabe noget og sætte et aftryk, siger han, mens han viser rundt på grunden på Solsortevej i Ulstrup, hvor han lige nu er i gang med at opføre fem energivenlige udlejningsboliger, der står klar til indflytning i november. Boligerne udlejes gennem Hans Rasmussens udlejningsselskab.


- Det er vigtigt, at vi ikke har for meget spildtid, at vi får afgivet mange tilbud, og at vi svarer vores kunder præcist og hurtigt. Planlægning er, som jeg ser det, halvdelen af arbejdet

Hans Rasmussen, indehaver af HR Rasmussen Byggefirma


- Projektet her kom i støbeskeen i 2018. Det er to grunde, der er lagt sammen - den ene grund boede jeg selv på, i et gammelt hus, og da jeg fik muligheden for at købe nabohus og grund, fik jeg tegnet et prospekt af Constructa og ansøgte Favrskov Kommune om byggetilladelse, fortæller Hans Rasmussen om byggeriet, der først og fremmest er påtænkt som ældreboliger for par eller enlige, der ønsker en lejebolig i en overkommelig størrelse i hjertet af Ulstrup.

Det er ikke Hans Rasmussen, der løfter hammeren eller boremaskinen mere, selvom han også elsker at arbejde med sine hænder.

Annonce

Planlægning

- Jeg var alene de første år, jeg oprettede mit firma, og mens jeg her var udøvende tømrer brugte jeg også tiden til at finde ud af, hvad jeg er bedst til, og hvad jeg skulle lade andre om, så jeg fremadrettet kunne sætte de rigtige til at udføre opgaverne. Det er min opfattelse, at det ikke kan betale sig at forsøge at gøre alting selv. Det, vi ikke sparer på, tjener vi penge på, siger, han, der også går meget op i planlægning.

Derfor har han også ansat Lars Rasmussen, der trods samme efternavn ikke er familie, til at sidde på kontoret, og styre en del af det administrative, planlægge, bestille varer med mere.

- Det er vigtigt, at vi ikke har for meget spildtid, at vi får afgivet mange tilbud, og at vi svarer vores kunder hurtigt. Planlægning er, som jeg ser det, halvdelen af arbejdet, siger Hans Rasmussen, der selv arbejder meget ved skrivebordet, hvor han afgiver tilbud, men også ofte agerer som tovholder på større byggeprojekter.

Alligevel kan han altid afse tid til at komme ud på byggepladserne.

- Jeg bruger meget tid på at besøge de steder, vi arbejder, for at tale med mine ansatte og på den måde sikre, at udfordringer eller mulige konflikter løses hurtigt eller ikke udvikler sig, forklarer Hans Rasmussen, der også søger for, at der jævnlige er møder på virksomhedens hjemmeadresse for alle medarbejdere.

Han er bevidst om, at firmaer der vokser hurtigt også har en tendens til at brænde ud, men han har lovet sig selv, at den dag han ikke kan sove ordentligt mere, så må han stoppe op og finde ud af hvad pokker der eventuelt er galt.

Derfor sætter han også stor pris på dygtige og engagerede medarbejdere, og mange af hans folk har været hos ham fra starten af.

- De har fået lov til at præge udviklingen i virksomheden, og vi taler internt med hinanden om både vores succeser og vores nederlag og lærer af dem. For mig er det vigtigt, at vi har en direkte kommunikation både blandt medarbejderne, men også mellem os og vores kunder, det giver værdi for firmaets udviklingen siger han.

Hans Rasmussen bruger meget tid på at besøge sine byggepladser, og når mandskabet er gået hjem, sørger han for, at byggepladsen altid er efterladt i ordentlig stand. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Danmark

Færre kommuner rummer alle klasser

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce