Annonce
Bjerringbro

Ungdommens Røde Kors: Brandbil og burgere hitter hos børn på lejr

Brandmand for en dag var det helt store hit blandt børn og voksne. Foto: Martin Ries
Ungdommens Røde Kors' sommerlejr på Gudenådalens Efterskole.

Ulstrup: Sommer og vandpjaskeri hører sammen, og selv om temperaturen ikke var helt så sommerlig, så var luften fyldt med høje skrig og glade hvin, da brandmænd fra Beredskab & Sikkerhed i Randers torsdag eftermiddag besøgte Ungdommens Røde Kors' sommerlejr på Gudenaadalens Efterskole.

Børnene stod i kø for at hjælpe brandmændene med at styre vandslangerne, som pumpede litervis af vand ud over de to store trampoliner, springmadrasser og børn og voksne.

- Ja, det er rigtig sjovt med brandbilen, siger Niki fra Kølvrå, mens hans øjne med lige dele frygt og glæde følger slagets gang fra sidelinien.

Annonce
Mikkel (tv) og Niki kommer begge fra Kølvrå og har nydt en uge i Ulstrup. Foto: Martin Ries

Han er otte år, og det er første gang, at han er på sommerlejr. Og selv om det kan virke voldsomt med mere end 60 fremmede børn og 45 ligeså nye voksne, så er Niki helt tryg ved det. Han har nemlig følgeskab af sin klassekammerat fra Karup Skole, Mikkel på ni år.

Det betyder dog ikke, at de to følges ad hele tiden, og de deler hver især værelse med børn, som de ikke kender. Eller de kendte dem ikke, da lejren startede søndag, men nu har de lært mange af dem at kende.

- Her får man nye venner - også uvenner. siger Niki med det glimt i øjet, som alle friske drenge med spilopper i blodet har.

Både små og store blev våde, da der var vandpjaskeri på Ungdommens Røde Kors sommerlejr Ulstrup.Foto: Martin Ries

Fyldt program

Lejren varer fra søndag til lørdag, og de 65 børn er mellem seks og 14 år. Vandpjaskeriet er et fast programpunkt på de fleste af de sommerlejre, som Ungdommens Røde Kors holder over hele landet. Sommerlejren er for socialt udsatte børn, og det er en uge, hvor man udfordrer sig selv. Børnene har været på rideskole, spillet minigolf på Bamsebo Camping, og både i svømmehallen i Hinnerup og i Djurs Sommerland prøvede Niki og Mikkel nye ting.

- Jeg sprang fra tre-metervippen, og det har jeg aldrig prøvet før. Mikkel havde dårlig knæ så han tog kun én meter vippen, fortæller Niki med stor begejstring over at kunne stå så langt over vandet og bare hoppe ud.


Jeg sprang fra tre-meter vippen, og det har jeg aldrig prøvet før. Mikkel havde dårlig knæ så han tog kun ét meter vippe.

Niki, otte år.


De to nød også Dragekongen i Djurs Sommerland, og det blev til mere end en tur i den skrækindjagende forlystelse til  hver.

Både børn og brandfolk nød vandpjaskeriet. Foto: Martin Ries
Annonce

Burgerne

Maden er et kapitel for sig, når man en hel uge skal spise noget andet mad end det, som mor eller far serverer derhjemme.

- Det der tærte, det synes jeg ikke om. Jeg har aldrig smagt tærte, og det var med broccoli, siger Niki og får et anerkendende nik fra Mikkel, som før sommerlejren i Ulstrup også var ukendt med tærter til aftensmad. Heldigvis er der også blevet serveret livretter.

-  Ja burgerne var gode. Burgerne og brandbilen har været det bedste på lejren, siger drengene  i munden på hinanden, da de suser afsted mod brandbilens store vandkaskader.

Og mens køkkenholdet fra deres base på terrassen på flere opfodringer skruer godt op for musikken, så vanker der vand til både små og store, og de mange frivillige hjælpere slipper ikke. Vandkamp skal der til.

Naturligvis er der på sommerlejren restriktioner på grund af corona'en eller Ninja, som den smittefarlige sygdom er døbt i Ulstrup.

- Børnene er i forvejen vant til at spritte af og vaske hænder fra skoler og institutioner, og med ekstra håndvaske på parkeringspladsen er det ikke noget problem, siger Jacob Andersen, som er en af lejrens tre chefer.

Endelig kom brandbilen kørende ind på sportspladsen, og så var der dømt vandkamp.  Foto: Martin Ries
Vandkampen var et hit, selv om temperaturen ikke var helt sommerlig. Foto: Martin Ries
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce