Annonce
Bjerringbro

Ungdommens Røde Kors:  Opbakning som aldrig før til sommerlejr

Jacob Andersen er med på sin syvende lejr som frivillig for Ungdommens Røde Kors. Foto Martin Ries
45 voksne bruger en uge på at være frivillige på sommerlejr i Ulstrup

Ulstrup: Ungdommens Røde Kors' sommerlejre er meget afhængig af sponsorstøtte,  og i år har organisationen oplevet en rigtig god opbakning både fra private og fra erhvervsfolk.

- I år har været helt exceptionel. I lang tid vidste vi jo ikke, om lejren blev til noget på grund af corona-restriktionerne. Men da vi endelig fik grønt lys, så var der en endnu større gejst blandt de frivillige og sponsorerne, end vi tidligere har oplevet, siger Troels Buus Thomsen.

Han er kok og leder af køkkenholdet på sommerlejren på Gudenaadalens Efterskole i Ulstrup, hvor han sammen med seks andre laver mad til 65 børn og 45 voksne.

Annonce

Gode varer

- I år har vi fået så mange gode varer, både kød og grøntsager, og det er så god kvalitet. For eksempel var der krogmodnet oksekød til burgerne, og det er helt vildt at kunne servere den den slags her, siger han som er godt kendt med at lave mad til mange, idet han blandt andet driver restauranten Den Rustikke i Aarhus.

Som kok er der mange hensyn at tage, når der skal laves tre daglige måltider til 65 børn og 45 voksne med vidt forskellige baggrunde.

- Danish Crown har leveret en del kød, og der er taget hensyn til både allergener og til vegetarer, og kødet er halal-slagtet, tilføjer Troels Buus Thomsen, som er med på lejren for fjerde gang.

I følge lejrchef Jacob Andersen handler det meget om netværk, når man skal forberede en lejr med så mange mennesker. Og det er et stort arbejde at ringe og maile rundt til mulige sponsorer.

Annonce

Lokalsamfundet

Det er første gang, at Ungdommens Røde Kors har en lejr i Ulstrup, og han oplever god opbakning  fra lokalsamfundet og glæder sig over, at Gudenaadalens Efterskole har lånt lokalerne ud til lejren.

- Lejren for Viborg-Skive-Mors-området plejer at være på Mors, men det var lidt afsondret, fordi der ikke sker så meget. Derfor fandt vi et nyt sted, og her i Ulstrup bruger vi Dagli'Brugsen og det øvrige lokalområde, så meget vi kan, og vi mærker en god opbakning fra lokalbefolkningen, siger han.


Lejren for Viborg-Skive-Mors-området plejer at være på Mors, men det var lidt afsondret, fordi der ikke sker så meget. Derfor fandt vi et nyt sted, og her i Ulstrup bruger vi Dagli'Brugsen og det øvrige lokalområde, så meget vi kan, og vi mærker en god opbakning fra lokalbefolkningen.

Jacob Andersen, lejrchef


Jacob Andersen er politibetjent, og det er hans syvende år som frivillig ved en sommerlejr hos Ungdommens Røde Kors sommerlejr.

- Det første år tænkte jeg, at jeg ville prøve noget andet end bare at rejse ud og gøre noget for mig selv. Så hørte jeg om disse lejre og meldte mig som frivillig. Og det er dejligt at se den glæde, som børnene får ved at være her og få en velfortjent ferie og opleve et frirum fra deres hverdag, siger Jacob Andersen.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce