Annonce
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Kirsten Holmgaard stoppede i år som direktør for Mercantec. Nu vil hun i byrådet - sammen med en hel del andre. Arkivfotos: Morten Pedersen
Konservative har nu hele 26 kandidater klar til det kommende kommunalvalg. Partiets formand erkender, at det er lidt vildt. Flere kan i øvrigt være på vej.

Viborg: Det Konservative Folkeparti præsenterer nu endnu engang en håndfuld nye og håbefulde kandidater, som skal forsøge at vinde et af de 31 mandater, når der til efteråret er kommunalvalg.

Blandt de nye navne er blandt andre Kirsten Holmgaard, som for nyligt stoppede som direktør for uddannelsesinstitutionen Mercantec, samt ungdomspræst Trine Hostrup Dige.

Også formanden for Konservativ Ungdom i Bjerringbro, Nicklas Verne Jensen, samt Sofia Ringgaard Schøning, Løgstrup, og Brian Ryttergaard Duch, Lysgaard, stiller op.

For bare en måned siden præsterede partiet seks andre navne. Mest kendt er den tidligere VFF'er og landsholdsspiller Asbjørn Sennels. Og nå ja, så havde formand Carsten Stenrøjl i forvejen meddelt, at de konservative var klar med 15 håbefulde kandidater, heriblandt samtlige af de nuværende syv byrådsmedlemmer.

Nu har I så 26 kandidater. Altså ... Hvor mange skal I bruge?

- Det kække svar vil jo være 31, siger Carsten Stenrøjl med et grin.

- Men helt ærligt: Jeg kan faktisk heller ikke selv forstå det. Vi oplever bare en kolossal interesse, og vi har faktisk stadig nogen, vi snakker med, siger formanden for Konservative i Viborg.

Hvordan fungerer sådan en proces - tager I imod alle, der henvender sig?

- Vi har en proces, og jeg er så heldig at have både en organisation og en vælgerforening, som er meget struktureret, så jeg har en kampagneledelse og et kampagneudvalg med fire-fem mand, der har antennerne ude. De tager en snak med de interesserede, og det gør Torsten (Nielsen, gruppeformand, red.) og jeg som regel også. Vi efterprøver, om de virkelig er interesserede, og der har da været et par stykker, som trak lidt i land igen, forklarer Carsten Stenrøjl.

De konservative kandidater

Det Konservative Folkeparti har nu 26 kandidater, som gerne vil have en af de 31 pladser i Viborg Byråd. Her er et overblik. 

 1. Torsten Nielsen, Sparkær
 2. Stine Damborg Hust, Viborg
 3. Peter Juhl, Løvel
 4. Nikolai Norup, Viborg
 5. Claus Nielsen, Viborg
 6. Simon Højer, Stoholm
 7. Jakob V. Ekberg, Bjerringbro
 8. Steen A. Stephansen, Bjerringbro
 9. Margrethe Agerup Præst, Viborg
 10. Malena Møller Mortensen, Viborg
 11. Kenny Schødt, Møldrup
 12. Poul-Erik Chortsen, Viborg
 13. Morten Høegh Christensen, Vorning
 14. Ulrik Praastrup, Viborg
 15. Lars Bøche Jensen, Viborg
 16. Lisbeth Skullerud Jensen, Bjerringbro
 17. Lise Bertelsen, Viborg
 18. Lotte Frandsen, Viborg
 19. Dorthe Skov Pedersen, Viborg
 20. Christian Kapper, Viborg
 21. Asbjørn Sennels, Viborg
 22. Nicklas Verne Jensen, Bjerringbro
 23. Trine Dige, Viborg
 24. Kirsten Holmgaard, Viborg
 25. Sofia Ringgaard Schøning, Løgstrup
 26. Brian Ryttergaard Duch, Lysgaard

De indtil videre 26 kandidater på Liste C er ikke placeret i en bestemt rækkefølge på valgsedlen endnu. Nogle partier gør det alfabetisk, andre gør det geografisk. Hvordan Konservative prioriterer sine navne afgøres snart.

Har du overvejet, om I har for mange navne på listen, så nogle kan blive overset eller glemt?

- Jeg havde ikke forestillet mig, at vi ville få så mange kandidater, men nej, jeg har ikke skelet til, om vi skulle føre nogle bestemte frem. Jeg har mest skelet til diversiteten, og faktisk var jeg i efteråret spændt på, om vi nåede den diversitet, jeg gerne ville have på især køn - og det skal jeg da love for, at vi har ramt nu. Det er jeg meget stolt af faktisk, siger Carsten Stenrøjl.

Også geografisk synes han, at partiet er godt dækket ind.

- Vi er måske lidt tynde i Karup/Frederiks-området, men ellers går det virkelig godt, lyder Carsten Stenrøjls konklusion.

Det lyder som om, du glæder dig til den 16. november?

- Det kan du tro, at jeg gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce