Annonce
Navne

Ungdomspræsten siger farvel

Trine Hostrup dahl, Foto: Morten Pedersen
Trine Hostrup Dige har været ungdomspræst i 10 år. Nu har hun sagt op. Fremover skal hun prædike og tale og være præst i Vestjylland.

Viborg: Efter 10 år som Viborgs ungdomspræst siger Trine Hostrup Dige nu farvel.

Hun bliver boende i byen, men skal fremover smide sin præstekjole og bibel bag i bilen og køre mod vest. Hun er blevet ansat som præst i Holstebro Valgmenighed.

Den 49-årige viborgenser er naturligvis glad for jobskiftet - og overvældet.

Annonce

Som ungdomspræst har man - ikke overraskende - med byens og egnens unge at gøre. Det er mange år siden, præsten sidst havde et "almindeligt" præstejob.

- Så jeg glæder mig til at få mit eget sogn, min egen menighed og til at lave "rugbrødsarbejdet": Holde nogle gode gudstjenester og møde folk fra vugge til grav, siger Trine Hostrup Dige.

- 10 år som ungdomspræst er lang tid, og selvom jeg er glad for mit arbejde, trænger jeg nok til ikke at have helt så mange kasketter på, tilføjer hun.

Den 49-årige præst har udover jobbet som ungdomspræst også arbejdet med natkirken og i øvrigt været tilknyttet Vestervang Kirke, hvor hun har haft sit kontor, samt kirkerne i Asmild, Sjørslev og Lysgård, hvor hun har brugt en fjerdedel af sin tid.

Hun føler sig privilegeret og taknemmelig for den tid, den tillid, de kolleger og de unge, hun har haft og mødt.

- Jeg kommer til at savne det hele, og jeg smækker ikke med døren. Men for ungdomspræst-stillingen er det måske også fint, at posen nu rystes. Jeg er blevet meget min stilling, og stillingen er blevet meget mig. Det kan være godt, at en anden nu prøver kræfter med den og måske rammer et andet segment, siger Trine Hostrup Dige, som var 40 år, da hun begyndte i jobbet..

- Og jeg bliver 50 nu her, påpeger hun.

- Jeg er ofte blevet spurgt om, hvordan jeg kunne have så mange bolde i luften og være så mange forskellige steder, men det har jeg kunnet - og jeg har holdt af det. Men jeg holder nok ikke så meget af det, som jeg har gjort. Og så må det være et godt tidspunkt at stoppe, konstaterer hun.

Trine Hostrup Dige begynder i Holstebro den 1. juni. Hun stiller i øvrigt op til kommunalvalget i Viborg Kommune for Det Konservative Folkeparti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce