Annonce
Viborg

Ungdomsskole-elever prøver kræfter med detailbranchen hos Fakta i Houlkær

Fakta i Houlkær er en del af projektet "Coop Crew - når fritid bli'r til fremtid". Foto: Morten Dueholm
Coop Crew – når fritid bli’r til fremtid, er navnet på et nyt og innovativt projekt, der starter i uge 43 i Viborg. Projektets primære formål er at hjælpe 15-17 årige med at få et fritidsjob.

Viborg: Viborg Ungdomsskole skal i samarbejde med Fakta i Houlkær hjælpe eleverne til at få et fritidsjob. Med en stor bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond på hele 27,6 mio. kr. i ryggen, indgår Ungdomsskoleforeningen og detailkæden fakta et samarbejde, som skal sikre unge i 9. og 10. klasse en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet og derigennem et større skoleengagement.

Det hjælper nemlig at have et fritidsjob. Så simpelt er det. Forskningen viser, at unge med et fritidsjob får bedre karakterer, har mindre fravær og kommer hurtigere i gang med en ungdomsuddannelse.

Forklaringen er den, at de ekstra timer, der bliver lagt i deres fritid, giver dem struktur, større selvværd og en følelse af ansvar. Flere af de unge får øjnene op for, at mange af de kompetencer, de har lært i skolen, rent faktisk kan bruges på arbejdsmarkedet og dermed kan de se værdien af at tage sig en uddannelse.

- Vi har i Viborg Kommune nogle unge mennesker, som har brug for at komme ud og blive en del af et arbejdsfællesskab og føle sig nyttige et sted. Når man har et fritidsjob, følger der også et ansvar med, og det er et ansvar, der også kan bruges i mange andre sammenhænge. Derfor glæder vi os rigtig meget i Viborg Ungdomsskole til at få de unge i gang med Coop Crew, siger projektleder Nicolai Stensdal Munck, Viborg Ungdomsskole.

Annonce

Motivere de unge

Projektet er et seksårigt udrulningskoncept, der løber fra 2019-2025 i hele landet. I alt vil 3700 unge i 25 kommuner blive en del af projektet. Og allerede fra uge 43 står fakta-medarbejdere i Houlkær klar til at tage imod 16 elever fra Viborg Ungdomsskole.

- I Coop Crew glæder jeg mig til at være med til at motivere unge mennesker til at søge et fritidsjob og dermed måske påvirke deres udvikling i en positiv retning. Jeg håber naturligvis, at flere af de unge efterfølgende vil være klar til et fritidsjob i fakta, da vi hele tiden har brug for gode og stabile servicemedarbejdere, udtaler Steffen Nielsen, butikschef i fakta i Houlkær.

Målsætningen er, at minimum 100 unge i de kommende år får et fritidsjob og, at projektet bliver en fast del af Viborg Kommunes unge-strategi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce