Annonce
Kultur

Unge indkaldes til møde om værested inden jul

Der var fuldt hus ved det nyligt overstået møde for unge. Foto: Christine Krüger Hansen
Bychefen glæder sig over de unges engagement - men lægger dog heller ikke skjul på, at et kommende værested ikke er lig med et diskotek eller værtshus.
Annonce

Bjerringbro: - Der skal i min optik meget mere til end et værested for unge at gøre Bjerringbro til Danmarks bedste ungdomsby, men nu er processen i gang. Det var et rigtig godt møde, og vigtigst af alt, vi har fået samlet en stor flok engagerede unge, som kan bære dette og forhåbentlig også mange andre ønsker med sig, siger bychef Lars Christiansen, dagen efter ungemødet, hvor der var godt 50 deltagere.

Og det i sig sig selv overraskede positivt.

- Jeg var vildt overrasket over, at der kom så mange og havde også sagt tidligere, at bare der kom en 10-15 stykker, der så til gengæld var engagerede, skulle vi være tilfredse, siger Lars Christiansen, der samme aften kunne skrive 12 sikre og fire lidt mere usikre nye medlemmer op til ungdomsrådet.

Han var glad for at mærke de unges engagement og ønsker om at komme i gang.

- De så jo helst, at der er stablet noget på benene inden for tre måneder, det tror jeg så ikke rigtig på, men deres utålmodighed er et udtryk for, at der virkelig er et behov, sige han.

Indtil dette møde havde man i arbejdet med Bjerringbros helhedsplan kun en vag idé om, at det måske var et værested, de unge ønskede.

- Efter mødet er vi ikke i tvivl, og ønsket er da heldigvis også allerede indsat i helhedsplanen, siger Lars Christiansen og fortsætter:

Annonce

Pizzamøde

- Men det er klart, at vi ikke kan lave et værested, hvor det handler om at drikke bajere. Men jeg bed også mærke i, at en del af de unge talte om et sted, hvor der kunne være forskellige aktiviteter og kulturelle tilbud. Det er et enormt godt eksempel på, at de unge er villige til at tage ansvar, siger Lars Christiansen, der heller ikke ønsker at dræbe processen ved at have nej hatten på fra starten af.

Inden jul indkaldes de unge mennesker, der blev skrevet op til ungdomsrådet, til et pizzamøde, og her vil man forsøge at få sat struktur på rådet.

- Jeg tænker, at vi skal have en konstituering med en formand samt andre bestyrelsesposter, siger Lars Christiansen, der er godt tilfreds med, at det nye råd er bredt repræsenteret med unge fra både folkeskole, gymnasier, en tømrerlærling og adskillige der har fået studenterhuen på og holder et sabbatår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce