Annonce
Viborg

Unge kvinder vil flyve jagerfly

Line Bonde blev for tre år siden Danmarks første kvindelige jagerpilot. Men flere og flere kvinder søger ind til flyvevåbnet. Arkivfoto.

Flyvevåbnet har i øjeblikket mange ansøgere til de fire officersuddannelser. Og kvinderne bliver bedre og bedre repræsenteret.

Annonce

Stadig flere unge kvinder deltager i Flyvevåbnets »Stud luft«-arrangementer, og på Flyvevåbnets officersuddannelser optages i disse år historisk mange kvinder. Kvinderne oplever nøjagtig de samme strabadser, som de mandlige deltagere i »Stud luft«.

»Vi behandler dem som soldater, ikke som piger,« siger HR-medarbejder ved Flyvevåbnets Officersskole, Flemming Skov Ansdal.

Vilde med det
»Pigerne skriver næsten alle i deres tilbagemeldinger, at der ikke skal tages specielle hensyn, blot fordi de er piger. Så pigerne indkvarteres feltmæssigt ligesom drengene, de skal løbe lige langt og kaste håndgranaten lige langt. De skal også træffe beslutninger under vanskelige og stressende forhold, når vi sender dem på patrulje i »Helmand«. Og de er vilde med det,« siger Flemming Skov Ansdal.

Deltagerne i »Stud luft« får rig mulighed for at opleve Flyvevåbnets avancerede fly, helikoptere, radarer og meget andet materiel på nærmeste hold. Kadetterne, der planlægger arrangementet, har desuden en spændende overraskelse i ærmet: Deltagerne får en tur i en C-130 Hercules transportmaskine, og det bliver sikkert en interessant oplevelse, for piloten vil starte og lande maskinen, som var det en skarp mission i Afghanistan,« siger Flemming Skov Ansdal.

»Stud luft«, der foregår onsdag og torsdag på Flyvestation Karup, arrangeres af Flyvertaktisk Kommando i samarbejde med Flyvevåbnets Officersskole.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce