Annonce
Sport

Unge Viborg-spillere går i Zlatans fodspor

FK Viborgs U13-hold var i forbindelse med holdets juleafslutning på besøg hos Viborg Karate Skole. Her skulle de prøve kræfter med forskellige øvelser. I det nye år vil flere af drengene supplere fodboldtræningen med træning i den lokale karateklub. Privatfoto.

Sofus Johannsen og Rasmus Bertel fra Viborg FF's U13-hold har i tre måneder kombineret fodboldtræningen med træning hos Viborg Karate Skole. Det har forbedret spillernes smidighed og sandsynligvis været med til at holde skader fra døren.

Fodbold: Den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimovic er næsten to meter høj. Alligevel er han kendt for sine hurtige fødder og ekvilibristiske afslutninger, som kræver stor smidighed.

En væsentlig årsag til Zlatan Ibrahimovic' fysiske formåen er, at han som ung dyrkede kampsporten taekwondo, hvor han endda opnåede sort bælte.

Cheftræner for Viborg FF's U13-hold, Rasmus Petersen, har noteret sig, at flere danske og udenlandske klubber har forsøgt at kombinere fodboldtræningen med lektioner i kampsport for at gøre spillerne mere smidige, hurtigere i vendingerne og få dem til at sparke hårdere til bolden.

- Der er dokumentation for, at unge spillere får færre skader, når de vokser, hvis de er vant til at strække musklerne meget ud, siger Rasmus Petersen, som de seneste tre måneder har samarbejdet med Viborg Karate Skole.

Én gang om ugen har Sofus Johannsen og Rasmus Bertel fra Viborg FF's U13-hold været fritaget for fodboldtræningen, men har i stedet mødt op hos Viborg Karate Skole for at få smidighedstræning.

- Det er så blevet målt, hvor meget smidigere de er blevet undervejs, og spillerne siger entydigt, at de kan mærke en forskel. Vi har døjet en del med skadet i U13-truppen, men bortset fra lidt problemer med en hæl har Sofus og Rasmus været skadesfrie, siden de begyndte at træne hos Viborg Karate Skole, siger Rasmus Petersen.

Sofus Johannesen og Rasmus Bertel træner smidighed, mens fædrene og en træner fra Viborg Karate Skole kigger på. Privatfoto.

Samarbejde fortsætter

I forbindelse med Viborg FF's U13-holds juleafslutning var hele truppen på besøg hos Viborg Karate Skole. Her prøvede alle spillerne de øvelser, som Sofus Johannsen og Rasmus Bertel har arbejdet med. Desuden fik de mulighed for at øve nogle karatespark.

Og samarbejdet med Viborg Karate Skole fortsætter i det nye år.

- Vi har nu valgt at tilbyde til alle spillerne, at de kan træne hos Viborg Karate Skole, og en gruppe af drengene har valgt at fortsætte, selv om de selv skal betale for det, siger Rasmus Petersen, som helt sikkert vil anbefale andre fodboldspillere at kombinere fodbolden med kampsport.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Venstresiden og målmand scorer højest

Annonce