Annonce
Viborg HK

Ungt kuld skal prøve kræfter med 2. division

Clara Høgh-Poulsen er en stor profil på Viborg HK's andethold, som i denne sæson skal spille i 2. division. Arkivfoto: Lars Rasborg
Viborg HK's andethold skal i denne sæson begå sig i 2. division. Det bliver en ung og talentfuld gruppe, som skal løfte opgaven.

Viborg: En flok 19-21- årige spillere på Viborg HK's andethold på kvindesiden skal i denne sæson forsøge at begå sig i landets tredje bedste håndboldrække, 2. division.

Og det tegner umiddelbart lovende.

Holdet blæste i sidste sæson gennem 3. division, og det er stort set det samme mandskab, som træner Jan Eversby råder over på det nye og højere niveau.

- Vi er lidt smalle antalsmæssigt, men dem, vi har, har høj kvalitet. Det er en ung og dynamisk gruppe med et godt fællesskab. De er jævnaldrende, er nogenlunde det samme sted i livet, og flere af dem har gået i klasse sammen i gymnasiet, siger Jan Eversby.

Højrebacken Sarah Magaard, som tidligere har spillet i Viborg HK, er ny i truppen i forhold til sidste sæson, og det samme er stregspiller Anne Hykkelbjerg, som har døjet med ryggen og sagde farvel til tophåndbold efter sidste sæson.

- Anne gennemgik jo en operation i ryggen (fik en diskusprolaps, red.), og hun har fået lidt mere end en håndboldfunktion på holdet. Hun hjælper med at koordinere nogle praktiske ting omkring træninger, sponsorarrangementer etc. Og så kender hun jo pigerne i forvejen, siger Jan Eversby.

Med på holdet er også 21-årige Clara Høgh-Poulsen, som i 2017/18-sæsonen var med til at sikre Viborg HK's ligakvinder bronzemedaljer. Også hendes lillesøster Marie er blandt de spillere, som Jan Eversby råder over.

Holdet deltog for nylig i SIK Cup, hvor divisionskollegaen Søndermarkens IK blev slået klart.

- Vi var næsten det eneste hold til stævnet, hvor der ikke stod en barnevogn på sidelinjen, siger Jan Eversby, som har svært ved at forudsige, hvor stærk 2. division, pulje 1. vil være i denne sæson.

Flere andethold som Holstebro HH 90 2 og IK Skovbakken 2 er at finde i rækken, og det kan være meget forskelligt, hvad de stiller op med. Og så er nedrykkeren fra 1. division, Oddense-Otting, i øvrigt trukket sig og er blevet erstattet af Sæby HK.

Annonce
Både Clara Høgh-Poulsen (t.h.) og Anne Hykkelbjerg (t.v.) har tidligere været en del af Viborg HK's ligatrup. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Måtte droppe kontrakt med TTH

Viborg HK's 2. divisionhold åbner sæsonen torsdag aften klokken 18.40 med en hjemmekamp mod Ikast KFUM i Vibocold Arena 2. Og det bliver altså med Jan Eversby på trænerbænken. I foråret blev det ellers offentliggjort, at han havde lavet en fireårig aftale med TTH Holstebro, hvor han skulle træne klubbens U17-hold og helt generelt arbejde med talentudviklingen.

Det blev dog ikke til noget.

- Jeg var gennem en kræftsygdom i 2016, og i forbindelse med en blodprøve, jeg fik foretaget, så tallene mærkelige ud. Så det var meningen, at jeg skulle igennem et halvtårligt forløb med forskellige test, og det ville betyde, at jeg ikke kunne komme til træningen i TTH Holstebro én til to gange om ugen.

- Jeg skal kunne levere for at være tilfreds med mig selv, og det følte jeg ikke, at jeg kunne, hvis jeg skulle være væk så meget. Det var selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det ikke blev til noget med TTH, men jeg er jo også rigtig glad for at være, hvor jeg er nu, siger Jan Eversby.

Det viste sig i øvrigt hurtigt, at Jan Eversby ikke havde fået et tilbagefald i forhold sin tidligere kræfttsygdom, og han er derfor fuldt ud klar til at kaste sig ud i en ny sæson i spidsen for Viborg HK's andethold.

Viborg HK's andethold har ikke fælles træningspas med førsteholdet, men Jan Eversby og ligatræner Jakob Vestergaard er løbende i dialog om muligheden for, at enkelte spillere fra 2. divisionsholdet kan få træninger med ligamandskabet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Lokal turistforeningsformand er ikke imponeret over Visit Aarhus, som skal 'sælge' Viborg til turister

Viborg For abonnenter

Visit Aarhus-direktør om promovering af Viborg-egnen: - Vi er godt på vej

Annonce