Annonce
Sport

Ungt motorsport-talent vinder titler på stribe: Sponsor giver stor bonus

Det store vindersmil er fundet frem. Magnus Nielsen har vundet klub-, danmarks-, og europamesterskabet i denne sæson. Privatfoto
10-årige Magnus Nielsen fra Bjerregrav har vundet alt, hvad der er værd at vinde inden for motorcross-sporten quad i denne sæson. Det har fået en af stortalentets sponsorere til at udbetale en større bonus.

Bjerregrav: Han kan kalde sig klubmester, danmarksmester og europamester. 10-årige Magnus Nielsen er et af landets største talenter inden for quad-sporten, som er en ekstremsport, der køres på firhjulede motorcross-maskiner. Den flotte samling af store titler har begejstret en af Magnus' sponsorere i sådan en grad, at de har kastet et større pengebeløb efter den ambitiøse kører.

Forud for sæsonen havde Viborg MC værksted v/Søren Isager givet Magnus en gulerod i form af en bonus, som ville blive udløst, hvis alle tre titler blev kørt i hus. Og det har altså nu afstedkommet en udbetaling på intet mindre end 15.000 kroner til den unge knægt. Og pengene, de falder på et tørt sted.

- Magnus har en drøm om at komme til USA og køre. Så jeg tror, at han sparer sammen til det. Når han kommer lidt længere op i rækkerne, vil han gerne derover og prøve sig af, fortæller Magnus' far, Flemming Nielsen, der selv har en fortid som motorcross-kører.

Europamesterskabet blev i sommer sikret nede i Tyskland, mens DM-titlen blev kørt hjem i forrige weekend, hvor en bane i Slots Bjergby ved Slagelse dannede rammen om mesterskabets sidste afdeling.

- Han udgik faktisk i et heat grundet tekniske problemer i en af de første afdelinger, så det var få point, der skilte kørerne ad til sidst. Han har været lidt presset hele sæsonen, men det har egentlig bare fungeret som ekstra motivation for ham, siger Flemming Nielsen.

Når næste sæson skydes i gang, rykker Magnus Nielsen op i en større klasse. Her er konkurrenterne ældre, ligesom maskinerne og konkurrencen er større. Men målet er klart.

- Han skal prøve at generobre danmarks- og europamesterskabet.

Quad-sporten

Quad-sporten er en ekstremsport og udøves på motocross-maskiner på fire hjul - heraf navnet Quad.

Maskinerne er bygget op omkring almindelig kendte cross-motorer og med et stel med lavt tyngdepunkt, kraftige støddæmpere med lang fjedervandring og en vægt op til 165 kilo.

En Quad-maskine har sin fordel hos børn, hvor de fire hjul medvirker til at holde balancen. Quad-sporten er mindre belastende for lemmerne – såsom ben, knæ, arme og skuldre - sammenlignet med almindelig motocross.

Kilde: dmusport.dk

Der er god fart på de store maskiner. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Annonce