Annonce
Sport

Ungt talent delte tæsk ud i fransk heksekedel - med storesøster ved sin side

Marianne Haugsted fik en stor oplevelse med Viborg HK i Frankrig. Her er hun fotograferet efter kampen med Besancons logo i baggrunden. Foto: Christian Hald

Marianne Haugsted fik en stor oplevelse ud af turen til Frankrig. Nu håber hun på endnu flere af samme slags.

Besancon: 18-årige Marianne Haugsted fik spilletid i en intens kulisse i Besancon. Hun sugede oplevelsen til sig og håber på mere af samme skuffe i fremtiden.

Efter sejren på 29-26 over Besancon tog Viborg HK's spillere plads i VIP-lokalet, hvor de kunne nyde en velfortjent gang aftensmad, et lille glas rødvin og lokale, franske oste til dessert.

Der var naturligvis smil på læberne, og hos én af spillerne var det ekstra stort. 18-årige Marianne Haugsted var på grund af sygdom til Moa Högdahl kommet med på turen til det østlige Frankrig, og i en intens kulisse foran 3300 tilskuere fik hun cirka 10 minutters spilletid - og det var vel at mærke fra anden halvlegs begyndelse, hvor stillingen var helt lige, 14-14.

- Det var megafedt og en rigtig stor oplevelse. Der var jo en vanvittig stemning i hallen, sagde Marianne Haugsted, som godt kunne mærke sommerfuglene i maven.

- Ja, jeg var noget nervøs, men det var mest, da jeg sad på bænken og ventede på, at jeg skulle på banen. Da jeg først kom ind, var det ikke så slemt, sagde Marianne Haugsted, som normalt spiller på Viborg HK's U18-hold og til daglig går i 2. g på Skive Gymnasium.

Da Marianne Haugsted kom på banen, var det som højre back med storesøster Line Haugsted på sin venstre side.

- Normalt spiller jeg jo venstre back, så jeg fokuserede mest på at gøre det godt i forsvaret og give hende den store med nummer 97 nogle tæsk. Og så prøvede jeg at gøre de andre gode i angrebet.

- Det var sjovt at prøve at spille kamp sammen med Line, for der er jo seks år imellem os, så det har vi ikke rigtig prøvet før. Men jeg nåede faktisk ikke at tænke så meget over det, mens kampen var i gang, men det har været fedt at være af sted sammen, sagde Marianne Haugsted, som har nydt at være med på turen til Frankrig.

- Det var en lang rejse herned (på næsten 12 timer, red.), men det er bare fedt at være med og finde ud af, hvordan det hele foregår. Så håber jeg på at blive en fast del af det hele på et tidspunkt, sagde Marianne Haugsted, som cirka én gang i ugen træner med Viborg HK's førstehold.

Viborg HK sluttede gruppespillet i EHF Cuppen med maksimumpoint og er dermed klar til kvartfinalerne i turneringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce