Annonce
Viborg

Wilbek er glad: Unik jura-linje kommer til Viborg

Som det eneste gymnasium i landet har Midtbyens Gymnasium fået lov til at udbyde en juralinje. Foto: Mercantec
Som det eneste gymnasium i landet er Midtbyens Gymnasium blevet godkendt til at udbyde en særlig juralinje. Godkendelsen vil gavne Viborg, vurderer Nævnenes Hus og borgmester Ulrik Wilbek.
Annonce

Viborg: Viborg er den by i landet, som har den største koncentration af juridiske arbejdspladser og kan derfor gå under betegnelsen som "Jyllands juridiske hovedstad".

Efter sommerferien 2021 får kælenavnet endnu mere kraft. Til den tid kan Viborg nemlig bryste sig af at være den eneste by i landet, der har jura som studieretningsfag på gymnasiet. Det skriver Midtbyens Gymnasium i en pressemeddelelse.

Undervisningsministeriet godkendte for kort tid siden Midtbyens Gymnasiums ansøgning om at udbyde jura som studieretningsfag. 49 gymnasier søgte om særlige studieretninger inden for en lang række områder, men der blev kun givet to godkendelser i alt, og den ene gik altså til juralinjen på Midtbyens Gymnasium.

En nyhed der er blevet modtaget med stor glæde på det nybyggede gymnasium.

- Vi har rigtig længe ønsket os at kunne udbyde jura som studieretningsfag. Jura er allerede et obligatorisk fag for alle elever på HHX, og mange elever vælger faget op på højere niveau i vores nuværende juralinje. Godkendelsen er en kæmpe anerkendelse for os og for det arbejde og fokus, vi har på juraområdet. En helt fantastisk nyhed, lyder det fra rektor på Midtbyens Gymnasium, Bo Lykke Fredsgaard.

Annonce

Styrker fødekæden

Og det er ikke kun Midtbyens Gymnasium, som glæder sig over nyheden. Også Viborgs borgmester Ulrik Wilbek ser et godt potentiale i den nye studieretning.

- Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes Mercantec (Midtbyens Gymnasium, red.) at få den nye studieretning til byen. Studieretningen styrker direkte fødekæden til de videregående uddannelser, siger Ulrik Wilbek og fortsætter:

- Viborg har i dag den største koncentration af juridiske arbejdspladser uden for København. Studieretningen bidrager derudover positivt til samarbejdet mellem de mange juridiske arbejdspladser i Viborg og jurastudiet i Aarhus.

Annonce

Udbygger identitet

Nævnenes Hus, landets uafhængige klagenævn, flyttede for fem år siden fra København til Viborg. En beslutning der blev truffet af den daværende regering med statsminister Lars Løkke Rasmussen. Nævnenes Hus har 200 primært juridiske arbejdspladser.

Allerede nu har Midtbyens Gymnasium og Nævnenes Hus et godt samarbejde. Det bliver kun endnu bedre med den nye studieretning, vurderer direktør i Nævnenes Hus, Christian Lützen.

- Man kan roligt sige, at Viborg er en solid juridisk højborg, og med nyheden om, at der kommer en gymnasial juralinje til byen, er der grundlag for at udbygge den identitet endnu mere. Det glæder vi os til at kunne bidrage til gennem et styrket samarbejde, lyder det fra Christian Lützen.

Annonce

Juragymnasiet

Midtbyens Gymnasium ligger et stenkast fra togstationen i Viborg, og der opføres lige nu kollegium og ungdomsboliger lige ved gymnasiet.

Det faktum - sammenholdt med profilen som Danmarks eneste juragymnasium - kan på sigt tiltrække elever fra hele landet, vurderer rektor Bo Lykke Fredsgaard.

- Vores forventning er, at der bliver et blomstrende studiemiljø omkring banebyen og Midtbyens Gymnasium. Allerede til august 2021 er der masser af kollegie- og ungdomsboliger i tilknytning til gymnasiet, og jeg er sikker på, at vores juralinje vil kunne tiltrække jurainteresserede unge fra en større geografi, siger han.


Godkendelsen er en kæmpe anerkendelse for os og for det arbejde og fokus, vi har på juraområdet. En helt fantastisk nyhed.

Bo Lykke Fredsgaard, rektor på Midtbyens Gymnasium
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce