Annonce
Viborg

Unoden-leder lod champagnepropperne springe

Pernille Marcussen, leder af Unoden, jubler over det, hun kalder børneloven.
Pernille Marcussen, leder af børnehuset Unoden i Houlkær, er fuld af begejstring over den nye finanslov, der sikrer bedre normeringer i institutionerne.
Annonce

Viborg: Pernille Marcussen, leder af daginstitutionen Unoden på Skaldehøjvej i Houlkær, er ikke i tvivl.

En medvirkende årsag til, at regeringen og dens støttepartier sent mandag aften indgik en aftale om finansloven, der blandt andet sikrer, at der kommer flere ud i institutionerne, er, at Unoden og dens hverdag var hovedrolleindhaver i tv-dokumentaren "Eksperimentet med vores børn".

- Det er jeg slet ikke i tvivl om. Programmerne viste dagligdagen, som den er, og hvordan den kan blive, når der kommer flere voksne ind i institutionerne. Det er bare så glædeligt og vigtigt, at vi nu har fået en lov, der fastsætter minimumsnormeringer, siger Pernille Marcussen, der lod champagnepropperne springe, da finanslovsaftalen blev indgået.

Nu venter en kamp om at få afsat en tilstrækkelig sum penge og ikke mindst, at beregningerne om de faktiske normeringer bliver gjort tydelige, påpeger Pernille Marcussen.

- For Unoden og alle andre institutioner landet over betyder denne aftale, at medarbejderne igen tror på det, og at der er lys for enden af tunnellen. Nu er de sikre på, at de igen får lov til at lave pædagogisk arbejde. Nu kan vi lave ordentlige rammer for børnene, så vi kan udvikle dem, siger hun.

Aftalen betyder i sagens natur, at der skal uddannes en del flere pædagoger de kommende år, men det bliver ikke noget problem, vurderer Pernille Marcussen.

- Der er ingen tvivl om, at denne børnelov gør pædagogfaget mere attraktivt. Nu ved de unge, at de kommer til at arbejde med deres faglighed. Det er jo også federe at blive tømrer, hvis man ved, at der er det værktøj, man skal bruge, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce