Annonce
Leder

Unormale tider - unormale løsninger!

Danmark har potentiale til at blive et af de lande, som kommer bedst ud af krisen. Det har det danske folketing, det danske erhvervsliv og de danske offentlige institutioner vist nu i flere uger. På kort tid finder man utraditionelle løsninger, som det tidligere ville tage halve og hele år at få godkendt.

Tænk bare på de simple konstruktioner, som der lige nu er bygget udenpå sygehusene til at teste for corona.

Det betyder alt sammen, at vi med en kort og koncentreret indsats kan redde liv. Men det betyder også, at vi redder levedygtige virksomheder og institutioner, som pludselig og uforskyldt har mistet deres levegrundlag.

Regering og folketing er gået forrest, blandt andet også med støtte til at bøde på det kæmpe indtægtstab, som vores mediehus har lige nu. Mange store og små virksomheder får hjælp af en 200 milliarder kroner stor hjælpepakke, der på forskellig vis er en håndsrækning til erhvervslivet.

I det små har Viborg Byråd besluttet at købe ydelser i de professionelle sportsklubber Viborg FF og Viborg HK samt kultur-institutionen Tinghallen for et millionbeløb. Det er utraditionelt og normalt politisk kontroversielt. Personligt ser jeg det som nødvendigt, netop fordi det for mange mennesker ville være utænkeligt at skulle se disse institutioner lukke ned for evigt.

Det er naturligvis noget, der vil blive diskuteret, for hvem står så og mener, at man også kunne forvente kommunal hjælp.

Jeg tror, vi skal lytte til finansminister Nicolai Wammen, som meget ærligt sagde på pressemødet torsdag, at det føles som at sejle et skib uden at have et søkort. Og det er jo netop det, der er tilfældet. Vores politikere skal have modet til at træffe beslutninger, som de mener er bedst for samfundet. Og med til det hører at kunne begå en fejl.

Vi andre må have tillid til de beslutninger, som bliver truffet. Vi er i samme båd på oprørt hav. Til gengæld mener jeg, at vi har det bedste kaptajner, vi kan ønske. Derfor skal vi bakke op og ikke begå mytteri. Men vi må godt håbe.

Mit personlige håb er, at vi også alle sammen personligt forstår, hvor vigtigt det er at bevare arbejdspladser. Det er det private erhvervsliv, som styrtbløder, men det er hele samfundet, som skal bidrage til helbredelsen, hvis vi skal bevare et samfund med gensidig forståelse for hinandens situation og nødvendighed. Hvis vi ikke får det private erhvervsliv på ret køl, kommer det til at ramme velfærden benhårdt.

Chefredaktør Lars Norup.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce