Annonce
Viborg

'Usædvanlig fredeligt': Corona har skabt ro på sygehusets skadestue

Alle patienter, der selv ankommer til Regionshospitalet Viborg, skal i øjeblikket bruge den nye hovedindgang med front mod Banevejen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.
Corona-udbruddet har betydet, at der i øjeblikket er stille på sygehusets skadestue. Den ledende overlæge kalder situationen "usædvanligt fredelig", og det skyldes naturligvis, at færre kommer til skade, når færre bevæger sig udenfor.

Viborg: Under normale omstændigheder kan det kræve en stor portion tålmodighed at skulle en tur på skadestuen. Sådan er billedet dog bare slet ikke lige i øjeblikket.

I denne tid kører vi mindre på vejene og færdes pludselig ikke længere i nattelivet, og det er naturligt, at det kan ses i antallet af patienter, som måtte få brug for behandling på sygehusets skadestue.

Hele den aktuelle nedlukning af det meste af landet har altså ikke bare fået mængden af indbrud og personfarlig kriminalitet til at rasle ned, den har også fået mængden af patienter i skadestuen på Regionshospitalet Viborg ned på et meget lavt niveau.

- Det er usædvanlig fredeligt i skadestuen, specielt meget få gå-i-byen-lignende skader om aftenen og natten og få færdselsrelaterede skader, siger ledende overlæge på sygehusets akutafdeling, Jacob Stouby Mortensen, i et mailsvar til Viborg Stifts Folkeblad.

Det er ikke muligt at få et svar på, hvor mange færre patienter, der i disse dage kommer ind på skadestuen end normalt.

Annonce

Det er usædvanlig fredeligt i skadestuen, specielt meget få gå-i-byen-lignende skader om aftenen og natten og få færdselsrelaterede skader

Jacob Stouby Mortensen, ledende overlæge, Akutafdelingen, Regionshospitalet Viborg

Så længe landet er lukket

Der er dog en enkelt type skadestuepatienter, som den ledende overlæge på akutafdelingen forventer at se flere af i løbet at de kommende dage og uger - på trods af den fortsatte nedlukning af store dele af landet.

- Vi har endnu ikke set ulykker relateret til havearbejde - for eksempel plæneklipperulykker og lignende, men det kommer nok i løbet af de kommende to uger, siger Jacob Stouby Mortensen.

På grund af stilheden på skadestuen har sygehuset sørget for at tilpasse bemandingen, således at flest mulige kræfter bliver brugt der, hvor der er mest brug for dem, lyder det i en mail fra sygehusets kommunikationsafdeling - og i øjeblikket er det naturligvis særligt i behandlingen af patienter med covid-19.

Fra regionshospitalet lyder det, at den nuværende situation formentlig vil fortsætte.

- Det er ikke til at sige, hvor længe der er stille i skadestuen, men så længe landet er lukket ned, er et godt bud, skriver sygehusets kommunikations- og sekretariatschef, Kristine Stange, i en mail til folkebladet.

I øjeblikket er 10 patienter indlagt med covid-19 i Hospitalsenhed Midt. Alle patienter, fødende og besøgende til Regionshospitalet Viborg skal fortsat benytte sig af sygehusets indgang A, som er den nye indgang, der vender ud mod Banevejen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Myndigheder advarede mod lungekræftskanning: Sygehuse fortsatte alligevel med forkert kræftskanning i et år

Annonce