Annonce
Rundt om Viborg

Usikkerhed om ny kunstgræsbane: Kulturdirektør anbefaler at vente

For nogle år siden fik Frederiks en kunstgræsbane, og nu står Stoholm for tur. Men usikkerhed om "fyldet" på nye baner kan udsætte etableringen i Stoholm. Arkivfoto: Preben Madsen

Stoholm/Viborgegnen: Stoholm står først for, hvis der skal etableres nye kunstgræsbaner i Viborg Kommune. Om og i givet fald hvornår er dog et spørgsmål.

Byrådets kultur- og fritidsudvalg behandler på sit møde tirsdag en analyse fra Viborg Idrætsråd vedrørende relevante investeringer i udendørs idrætsanlæg i kommunen. Forud for mødet indstiller direktøren for kultur og udvikling, Lars Stentoft, at udvalget "udsætter endelig stillingtagen vedrørende etablering af ny kunstgræsbane".

Direktøren tilføjer dog, at der bør sættes penge af på budgettet for 2020 og 2021 til en ny kunstgræsbane, der i givet faldbør placeres ved idrætsanlægget i Stoholm.

Begrundelsen for anbefalingen om at at udsætte beslutningen om mere kunstgræs er, at der hersker usikkerhed om, hvilket "infill" det er mest hensigsmæssigt at bruge på kunstgræsbaner. Infill er det løse materiale, der fyldes på banen som et supplement til det kunstige græs. Indtil nu har det mest været gummigranulat, der har været anvendt. Men kork er også en mulighed.

Uanset anbefalingen fra kulturdirektøren kan politikerne naturligvis beslutte noget andet. I juni sagde således udvalgformand Mads Panny og udvalgsmedlem Birgith Langballe, begge socialdemokrater, til folkebladet, at Stoholm bør have en kunstgræsbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce