Annonce
Viborg

Utrygge beboere: Ung dreng gik og tiggede om penge til syriske flygtninge

Politiet har modtaget en anmeldelse om en dreng i alderen 12-14 år, der gik rundt og tiggede om penge for syriske flygtninge. Problemet var bare, at indsamlingen ikke var lovlig. Arkivfoto: Michael Bager
Sagen er meldt til politiet, der har overgivet den til SSP-personalet.

Viborg: Nogle bekymrede borgere i Houlkærparken fik i slutningen af sidste uge besøg af en dreng i 12-14-års alderen, der udgav sig for at være flygtning fra Syrien. Derfor gik han fra dør til dør i et forsøg på at samle penge ind til fattige flygtninge.

Det skrev en af beboerne i Houlkærparken i et Facebook-opslag, hvor hun opfordrede folk til ikke at give drengen penge, ligesom opslaget gerne måtte deles.

Flere personer kommenterede på opslaget, at de ligeledes havde haft besøg af den unge dreng. Her havde han også spurgt ind til, om man eventuelt havde nogle tomme flasker. Men det stoppede ikke der, for han spurgte også flere beboere, om de boede alene, hvilket gjorde flere af beboerne utrygge.

Hos politiet i Viborg har man modtaget en anmeldelse fra hændelsen.

- Da nogle af beboerne spurgte ind til en raslebøsse-brochure, fandt de ud af, at det ikke var en rigtig indsamling, så den var ulovlig. Men vi har en idé om, hvem den her dreng er, så vi har haft fat i vores SSP-afdeling, der skal håndtere sagen herfra, fortæller Henrik Thomassen fra Viborg Politi.

Politiet har kun fået én henvendelse om hændelsen, hvor man også fik en beskrivelse af drengen.

Han skulle eftersigende være 1,50 meter høj, 12-14 år gammel, og så talte han dansk med accent.

På Facebook-opslaget beskrives drengen endnu nærmere, da en person skriver, at han kørte rundt på en hvid og lyserød mountainbike.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pedel opdagede kraftig røg i låst rum på skole

Viborg

Kühnau efter bekymringsbrev: Problemer på børneafdelingen er ikke en sag for regionsrådet

Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal måske jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Annonce