Annonce
Rundt om Viborg

Uvist hvornår ny præst er klar i Vestfjends

Sognepræst Kaspar Wenzel Tornøe begynder i nyt embede i Holstebro til august. Arkivfoto: Morten Dueholm
Det er endnu uvist, hvornår der er ansat en ny sognepræst for Vestfjends Pastorat som afløser for Caspar Wenzel Tornøe, der skal til et nyt embede i Holstebro til august.

Vestfjends: Den nye sognepræst, der skal afløse Caspar Wenzel Tornøe i Vestfjends Pastorat, er formentlig ikke på plads til august, hvor Caspar Wenzel Tornøe begynder i et nyt embede i Holstebro efter næsten 10 år med base i Vroue Præstegård.

Det fortæller Turi Roslund, der er formand for fællesrådet i Vestfjends Pastorat, der består af sognene i Vroue, Vridsted, Fly, Iglsø og Sdr. Resen.

Caspar Wenzel Tornøe skal, som folkebladet skrev forleden, til august begynde i et nyt embede i Holstebro Valgmenighed, som er landets største valgmenighed med over 1300 medlemmer. Hvornår afløseren kan være på plads, er endnu uvist.

- Vi håber selvfølgelig, at afløseren kan være på plads så hurtigt som muligt, men selv om det er os i menighedsrådene, der ansætter, så er det er jo stiftet og provstiet, der slår stillingen op. Men der er helt sikkert ikke en afløser på plads til august, for der er jo ansøgelsesfrister og opsigelsesfrister, der skal overholdes. Så der bliver nok en periode med vikarer og hjælp fra nabopræster, lige som der har været over en periode i Stoholm-Kobberup Pastorat, siger Turi Roslund.

Turi Roslund er formand for fællesrådet i Vestfjends Pastorat. Her er hun fotograferet i Fly Kirke ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Rune Feldt-Rasmussen
Annonce

Glade for samarbejdet

Caspar Wenzel Tornøe understregede forleden over for folkebladet, at han har været glad for de snart 10 år i Vestfjends.

- Jeg er opvokset i Paris og havde aldrig boet i mindre byer end København og kom til Vroue direkte fra Barcelona, så det var jo markant anderledes. Men jeg er faldet rigtigt godt til i Fjends-området og i Vroue, og jeg kan rigtigt godt lide mentaliteten i området. Jeg holder meget af Fjends, og havde jeg ikke haft det sådan, så var jeg jo ikke blevet her i 10 år, sagde Casper Wenzel Tornøe til folkebladet.

Og den glæde er gengældt.

- Det er da træls, at han skal videre sagt på godt jysk. På den anden side kan vi godt forstå, at han efter 10 år som landpræst gerne vil prøve at være præst i en større by. Han er faldet rigtigt godt ind her, og det var en stor forandring for ham at begynde sit præstevirke i et landsogn, hvor der oven i købet var 25 menighedsrådsmedlemmer i fællesrådet og fem landsogne at forholde sig til ud over personale og kirkerne. Men det har han klaret rigtigt godt, siger Turi Roslund.

Sognepræst Jørgen Husted er ansat i en halv stilling i pastoratet, og han fortsætter, og så kommer der altså en overgangsperiode med hjælp fra vikarer og nabopræster, ind til en ny sognepræst er ansat.

Der kommer en afskedsreception og afskedsgudstjeneste for Casper Wenzel Tornøe, men datoen er ikke endeligt på plads endnu, oplyser Turi Roslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce