Annonce
Viborg

Uvist om elevator kan bruges af handicappede

Folk i kørstol og med barnevogn kan ikke forcere den nye trampe ved banegården. Men elevatoren er for lille, så den kan de heller ikke bruge. Arkivfoto: Morten Pedersen

Kun Flemming Gundersen stemte for sit eget forslag om at installere en ny og større elevator på banegården. Resten af byrådet vil have undersøgt flere løsninger.

Annonce

Viborg: Handicappede kan ikke vente i flere år på, at der findes en løsning, så de kan komme til og fra togene på Viborg Station. Derfor kan vi lige så godt beslutte, at vi udskifter elevatoren med en ny, som handicappede kan komme ind i på deres scootere, og som er store nok til store barnevogne og ladcykler.

Det sagde Enhedslistens Flemming Gundersen om sit forslag om at droppe videre undersøgelser af, om kommunen skal renovere den nuværende lille elevator eller installere en helt ny, der lever op til kravene om tilgængelighed for handicappede.

Men det forslag fik kun hans egen stemme, mens resten af byrådet stemte for, at sagen skal undersøges nærmere, inden der træffes en beslutning.

Den nuværende elevator er 20 år gammel og lever ikke op til nutidens krav om, at en elevator skal være mindst 1,4 gange 2,2 meter, for at handicappede kan gøre brug af den.

Martin Sanderhoff (S) gav udtryk for, at han tror, at det ender med en ny stor elevator, men at sagen skal undersøges bedre først.

Nikolai Norup (K) mente, at politikerne skal se banebyprojektet og stationsforholdene i en helhed.

- Når banebyen er færdig, bliver der masser af muligheder for at komme til og fra stationen, understregede han.

Formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby, mente, at det er fornuftigt at lade begge muligheder stå åbne, så man får valgt den bedste og mest rigtige løsning, mens Flemming Gundersen anførte, at der går år, før banebyen står færdig. Og at det derfor er nødvendigt at løse problemerne med tilgængelighed nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce