Annonce
Viborg

Se de flotte dronebilleder: Våde marker forsinker landmændenes forårsarbejde

Vandet står højt på markerne her ved Vejrumbro. Foto: Morten Pedersen
Den regnfulde marts har sat mange marker især på lerholdige jorde under vand. Men de senere dages tørvejr har bedret på situationen, så der bliver næppe de store forsinkelser i forårsarbejdet, fastslår landbrugskonsulent.

Viborg: Mens sidste sommers lange tørkeperioder var et stort problem for landmændenes afgrøder, har marts måneds store regnmængder også skabt problemer for erhvervet.

Mange marker står under vand, og det vil for nogle landmænd betyde, at dele af de vintersåede kornmarker går tabt.

Det siger lederen af planteavl inden for rådgivningscentret LMO, Lars-Ejler Hansen, der tilføjer, at de seneste dages tørvejr har rettet meget op på de våde marker.

- Hvis dræningen er i orden, og jorden ikke er alt for lerholdig, går det forholdsvis hurtigt med, at vandet forsvinder. Så jeg tror ikke, at forårsarbejdet bliver ret meget forsinket på grund af våde marker, siger konsulenten.

For landmændene omfatter forårsarbejdet sprøjtning og gødning af markerne og såning af vårbyg og afgrøder som roer og majs. De sidstnævnte afgrøder kan dog sås helt hen i maj måned, føjer Lars-Ejler Hansen til.

- De fleste landmænd er utålmodige efter at komme i gang med forårsarbejdet nu, for det vil betyde, at de slipper for lange dage i marken senere på foråret. Holder tørvejret nogenlunde de kommende dage, er det sandsynligt, at mange landmænd kan køre på markerne i den kommende uge eller i alt fald ugen efter, vurderer planteavlskonsulenten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce