Annonce
Kultur

Vær med til at synge julen ind i fællesskab

Dirigenten i Viborg Kammerkor, Maja Simonsen, inviterer alle til at mærke glæden ved musikken og være med til jule-fællessang. Foto: Mette Løgstrup
Mærk glæden ved at synge sammen, når Viborg Kammerkor inviterer alle sangglade viborgensere til at synge julen ind.

Viborg: Traditionen tro giver Viborg Kammerkor julekoncert i Vestervang Kirke den første søndag i advent, men som noget nyt kan alle være med i fællessangens ånd.

- Der er mange gode ting ved fællessang. Nye undersøgelser har blandt andet vist at det er sundt og afstressende, og at man bliver glad i låget, siger dirigent i koret, Maja Simonsen, som til daglig er organist i Houlkær Kirke.

Seks øveaftener vil gå forud for koncerten. Den første er mandag den 21. oktober fra klokken 19.30 på Viborg Musikskole, og de næste fem er samme tid og sted; altså mandage fra halv otte.

Aftenerne vil blive brugt på at lære sangene, der skal synges. Ud over selvfølgelig julesalmer har Maja Simonsen også "I'm dreaming of a white Christmas" og en sang fra Disney-filmen Frost planlagt.

Én aften vil der også være stemme- og sangtræning med korkonsulent og sanger Gertrud Lei.

Annonce
"Når vi synger julekoncert i kirken, og folk bliver inviteret til at synge med, løfter taget sig altid," siger Maja Simonsen, dirigent i Viborg Kammerkor. Foto: Mette Løgstrup

Fællessang skaber fællesskaber

38-årige Maja Simonsen har sunget hele sit liv. Først som korpige i Søndermarkskirken, siden i skolekor, og så har hun selv sunget i Viborg Kammerkor, før hun blev dirigent.

- Det er fællesskabsskabende. Der er få steder, man samarbejder lige så meget, som når man synger i kor. Det handler jo om at bidrage til det fælles bedste, at lære at trække vejret på samme tid og at udtale ord på den samme måde, siger hun:

- Man arbejder på at lyde ens.

Kammerkoret har i øjeblikket 30 medlemmer, både mænd og kvinder, men der er altid plads til flere. Håbet er da også, at jule-fællessangen kan flere lyst til at være med året rundt.

Men alle, der har lyst til at være med og prøve korsang af, er velkomne. Der er ingen krav, som Maja Simonsen siger:

- Bare kom og syng med, og mærk glæden ved at synge sammen.

Tilmelding er nødvendig. Se mere på Viborg Kammerkors hjemmeside.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce