Annonce
Erhverv

Værd at vide om ambulancerne

Falck har i mange år reelt været den eneste landsdækkende leverandør på markedet for ambulancekørsel. Arkivfoto: Axel Schütt

Brødtekst

Annonce

1

I Danmark har vi mere end 100 års erfaring med at lade private selskaber stå for ambulanceberedskab - hvilket i mange år har været lig med Falck Danmark, som reelt har været den eneste landsdækkende leverandør på markedet.

2

I 2014 vandt hollandske Bios kontrakten på tre ud af fire delområder i Region Syddanmark. Bios gik konkurs i 2016, og regionen hjemtog opgaven og driver i dag selv ambulanceberedskabet. Falck er siden afsløret i at have lagt hindringer i vejen for Bios ved at misbruge sin dominerende stilling.

3

Regionernes præhospitale organisationer (der bl.a. håndterer ambulancerne) og Danske Regioner udgav i oktober 2018 en rapport med 18 anbefalinger til, hvad regionerne kan gøre for at styrke konkurrencen på ambulanceområdet.

4

Både Region Midtjylland og Region Nordjylland er næst i rækken, der skal gennemføre ambulanceudbud. Begge steder afprøver man lige nu selv at drive dele af beredskabet for at udfordre Falcks monopol.

5

Ifølge rapporten fra Danske Regioner står der næppe et stort antal ambulanceoperatører i vores europæiske nabolande på spring til at engagere sig i Danmark. Dels er de antalsmæssigt få - og dels lægger erfaringerne fra de seneste udbudsrunder i Danmark formentligt en dæmper på ønsket om at prøve kræfter med det danske marked, hedder det sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

To gange Mads i spidsen for Wagner

Erhverv

Caribisk østat jagter investeringer og samarbejde: Delegation besøger Danmark for at finde inspiration til at forbedre vandforsyningen

Viborg

Kvindeløb kommer atter til Viborg

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];