Annonce
Viborg

Værksted overholdt ikke regler og fik seks-cifret bøde

Der var i alt seks forhold på værkstedet, som ifølge Arbejdstilsynet var uforsvarlige. Selvom virksomheden tidligere havde fået et påbud, blev der ikke fulgt op på det. Derfor endte de med at få en bøde. Arkivfoto: Preben Madsen

Viborg: Arbejdstilsynet fandt i alt seks overtrædelser af Arbejdsmiljølovens paragraf 82, da der var flere ”sundhedsmæssigt uforsvarlige” anordninger hos en viborgensisk virksomhed, som kan betegnes som et værksted.

Virksomheden erkendte sig skyldig i samtlige tiltaler, men påstod, at bøden skulle være på 190.000 kroner – og ikke de 280.000 kroner, som Anklagemyndigheden gik efter. Dommen endte dog på 280.000 kroner i bøde. Plus sagens omkostninger.

Arbejdstilsynet kom på besøg på værkstedet den 16. marts 2017.

En af de ansatte stod blandt andet og svejsede en udstødning ved et sted, hvor der ikke var etableret procesudsugning til fjernelse af de spredte forureningskilder i værkstedet. Selvom de et helt år forinden havde givet virksomheden et påbud om at rette op på manglen.

Men det var ikke det eneste der var galt på værkstedet, da der også manglede effektiv ventilation i et rum, hvor der blev blandet epoxy-maling. Det kræves, at der er ventilation, da dampene er skadelige. Her havde de fået et påbud 11 måneder tidligere.

Udover disse to påbud, lå der fire yderligere påbud, som Arbejdstilsynet tidligere havde bedt virksomheden om at rette op på, uden det blev gjort.

Til slut lå der en tiltale på, at virksomheden havde undladt at indgå en aftale med en rådgivningsvirksomhed på arbejdsmiljøområdet, der skulle bistå med at rette op på de mange fejl hos virksomheden.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Unge VFF'ere fik smæk i Helsingør

Annonce