Annonce
Viborg

V-mødet floppede, mens K-mødet toppede

Vejret til trods sagde Søren Pape Poulsen, at han var glad for at kunne slutte sin grundlovsdag i hjembyen. Foto: Mikkel Jezequel

Venstres grundlovsmøde på Borgvold blev delvis aflyst, mens Konservatives grundlovsmøde på Sønæs ligner en tradition.

Annonce

Viborg: En dårlig og for sen annoncering fik skylden for, at Venstres grundlovsmøde på Borgvold fik ganske få til at møde op. Så få, at Ulrik Wilbek, partiets borgmesterkandidat, ikke ønskede at holde sin tale.

Efter en times tid havde en god snes samlet sig foran tribunen, og folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen fik sin tale op af lommen. Den var mage til den, han for fire gange så mange tilhørere havde holdt i Karup.

Ulrik Wilbek brændte dog ikke inde med sin tale, idet han fik mulighed for at holde den i Rødding. Han tog afsæt i jyske lov og trak linjen frem til grundloven, idet han - trods alt - kunne slutte med et smil:

- Lad os alle her i Viborg Kommune stå sammen - ikke bare om grundloven, men også om at gøre det hele lidt bedre for hinanden, så vi kan mødes med smil på trods af uenighed. Det virker altid.

- Solen skinner på Viborg, sagde borgmester Torsten Nielsen, der forudså en tilflytning på 1000 om året.
Annonce

Gratis grillpølser

Kristian Pihl Lorentzens store kærlighed til det trafikpolitiske fornægtede sig ikke i hans opfordring til byrådspolitikerne:

- Viborg by er kommunens stærke lokomotiv. Men det er vigtigt, at alle vognene - i form af aktive og attraktive lokalområder - kommer med på toget. Så får vi nemlig en rigtig god kommune, både bosætningsmæssigt og erhvervsmæssigt.

Kenneth Andersen, formand for Venstre i Viborg Kommune, siger, at det kneb med at få underholdningen på plads, og at programmet meget sent lå færdigt. Musikpædagog og organist Iben Barnwel stod for den musikalske underholdning.

For anden gang holdt Det Konservative Folkeparti grundlovsmøde på Sønæs. Sønæs er jo regnvandets endestation, før det kommer ud i søen. Men en del vand kom også oppefra. Alligevel var der stuvende fyldt under vandparkens store overdækning. K-formand Carsten Stenrøjl slog fast, at grundlovsmødet på Sønæs allerede ligner en tradition. I år med gratis grillpølser.

Regnvandets Sønæs havde en overgang bud efter de opslåede paraplyer.
Annonce

Topfodbold i Viborg

Partiformand Søren Pape Poulsen og borgmester Torsten Nielsen talte, førstnævnte om det landspolitiske, sidstnævnte om det lokalpolitiske.

Søren Pape Poulsen talte meget om tryghed og kom med et lokalt eksempel på, hvor kort afstanden til utrygheden egentlig er. Den 99-årige Ellen var blandt deltagerne i "Søndagskaffe" hjemme hos formanden i Viborg, og hun fortalte om, hvordan hun stadig har lyden af tyskernes fly den 9. april 1940 hængende i øregangene.

Trygheden er en betingelse for, at danskerne kan have en god og meningsfuld tilværelse, noterede han. Idet han priste den danske tryghed, ridsede han en række punkter op. Punkter, der skal føre til endnu større tryghed: flere penge til forsvaret, strengere straffe til de helt unge kriminelle og hård linje over for bander.

Efter Søren Pape Poulsens tale dekreterede Torsten Nielsen en pause på fem minutter, så solen kunne bryde frem. Det gjorde den faktisk, og borgmesteren kunne hermed komme med en solstrålehistorie, historien om fremgang i Viborg og omegn.

Borgmesteren sagde, at én milliard kroner allerede har fundet vej til Viborg Baneby, og at det kan komme til at gå stærkt med de øvrige fire milliarder kroner. Han forudså, at succeshistorien kan gentage sig i domkirkekvarteret, og oplyste, at han har haft positiv kontakt med A.P. Møller Fonden.

Selv løftet om topfodbold på Viborg Stadion mente han fint at kunne indfri, nemlig i form af en aftale med DBU om kvindelandskampe i Viborg.

Søren Pape Poulsen opfordrede alle i foreningernes land til at være endnu mere aktive i partiforeningerne - uanset partifarve.
Den næsten samlede skare, da Borgvold-mødet skulle være begyndt klokken 13.
Men det var ikke kage, Venstre skulle gå ned på.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Badning frarådes i Viborg-søerne

Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce