Annonce
Viborg

Vabler og regnvejr til trods: Over 400 kilometer tilbagelægges i den gode sags tjeneste

Til fordel for epilepsiforeningen går Lisbeth og Rene Stricker langs Hærvejen hele vejen fra Padborg til Vodskov ved Aalborg. En tur på over 400 kilometer. Foto: Anne Myrup Frost
Rene og Lisbeth Stricker er i gang med en 422 kilometer lang gåtur til fordel for Epilepsiforeningen. Og selvom fødderne er begyndt at være rimeligt ømme, så er der masser af godt humør og motivation til etapen mod Viborg.

Dollerup: 300 kilometer og to tredjedele af etaperne har de ømme fødder nu tilbagelagt. Vablerne har gnavet sig fast og er svære at slippe af med. Bentøjet har det efter omstændighederne fint, men det kan godt mærkes, at det er længe siden, de har haft en dag i ro. Især efter dagen i går gennem Dollerup Bakker.

- Det var en hård dag for benene i går. De sidste kilometer var på grusstier og op og ned i bakkerne - der var jeg godt nok træt, da vi kom frem. Det var hårdt. Men vi havde godt hørt, at Dollerup Bakker var virkelig hårde, fortæller Rene Stricker.

Han og konen Lisbeth er nået til Dollerup på deres i alt 422 kilometer lange gåtur langs Hærvejen fra Padborg ved grænsen til hjemmet i Hammer Bakker i Nordjylland. Denne dag venter der er en kort rute på 15 kilometer ind til centrum af Viborg, hvor parret skal bo på et overnatningssted ved domkirken.

Annonce
Lisbeth og Rene Stricker har aldrig kastet sig ud i projekter som dette her før. Foto: Anne Myrup Frost

Lisbeth og Rene Stricker går ikke blot af lyst. De bruger deres sommerferie på Hærvejen for at gøre en forskel i den gode sags tjeneste.

- Det helt store mål for os er at få skabt noget opmærksomhed og oplysning omkring epilepsi og Epilepsiforeningen. Vi vil gerne skabe synlighed om denne her forholdsvis usynlige sygdom. Og så vil vi gerne gøre opmræksom på, at Epilepsiforeningen er klar til at hjælpe både pårørende og folk med epilepsi, fortæller Lisbeth Stricker, der selv sidder i bestyrelsen for Epilepsiforeningen.

Samtidigt vil parret gerne fortælle om skydning som genoptræning, da Lisbeth Stricker selv har brugt skydning til at få motorik og koncentrationsevne tilbage efter en hjerneoperation i 2012. Interessen for skydning deler ægtemanden Rene Stricker, der er skydeinstruktør og sidder i skydeudvalget i DGI Nordjylland.

Et helt nyt liv

Lisbeth Stricker har selv haft epilepsi, siden hun var 16 år gammel. I 2012 fik hun så en operation i hjernen, der har gjort hende anfalds-fri og givet hende et helt andet liv. Det er netop mulighederne for en sådan operation og hjælpen gennem Epilepsiforeningen, hun gerne vil slå et slag for med den lange gåtur i selskab med sin mand.

- Jeg har fået et helt andet liv efter min operation. Et normalt liv. Jeg fik fjernet det, der svarer til en bordtennisbold, fra den ene side af hjernen. Derfor vil jeg gerne gøre folk opmærksomme på, at man kan slippe af med sin epilepsi. At det rent faktisk er en mulighed, fortæller 48-årige Lisbeth Stricker, der til dagligt arbejder som sygeplejerske.

Parret har aldrig kastet sig ud i lignende projekter før. Men motivationen for at kæmpe for den gode sag og samtidigt samle en smule penge ind til Epilepsiforeningen, satte skub i idéen for et år siden.


Men der er nu stor forskel på at gå syv kilometer hver anden dag og så nu, hvor vi går 30 kilometer om dagen. Der er rigtig stor forskel.


- Ved at lave noget, som virker fuldstændigt tåbeligt, giver det noget opmærksomhed til at få budskabet ud. Nogle gange skal man lave noget skørt for at få folks øjne op, og så er det jo samtidigt en præstation, vi er blevet stolte af, siger Lisbeth Stricker og suppleres af sin mand:

- Det vigtigste for os er at skabe opmærksomhed og egentligt ikke at samle penge ind. Men vi er jo utrolig glade for alle de donationer, der kommer, og vi er faktisk oppe på 55.000 kroner i alt nu i private donationer, fortæller 50-årige Rene Stricker.

Annonce

Humøret fejler intet

Det nordjyske ægtepar har trænet op til turen ved at gå hver anden dag hjemme i Hammer Bakker i Vodskov, hvor de bor.

- Men der er nu stor forskel på at gå syv kilometer hver anden dag og så nu, hvor vi går 30 kilometer om dagen. Der er rigtig stor forskel, siger Rene Stricker og kigger over på sin kone.

De sidste par dage har tærret hårdt på kræfterne, for stierne gennem Dollerup Bakker er ikke at kimse af, fortæller parret- Foto: Anne Myrup Frost

Især Lisbeth Stricker har haft store problemer med vabler overalt på fødderne og mellem tæerne, og det gør ondt på hende at trække vandrestøvlerne ud over dem hver eneste morgen.

- Jeg føler mig godt nok lidt hårdt ramt. De gør virkelig ondt. Jeg er storforbruger af vabelplastre, og så har jeg måttet gå flere dage i sandaler, fordi det simpelthen gjorde for ondt at have støvlerne på, fortæller hun.

Humøret fejler dog ingenting, og de mange dage på to-mands hånd har kun været hyggelige, fortæller parret, der er vandt til at bruge meget tid sammen både hjemme og på skydebanen.

De mange timer et gået med at snakke om alt mellem himmel og jord, med telefonsamtaler med familien og i høj grad at nyde naturen undervejs. Landskabet i Dollerup Bakker har gjort stort indtryk på parret, ligesom mange andre steder langs Hærvejen har været helt unikke at besøge.

Annonce

Udsigt til en stor bøf

Efterhånden som Lisbeth og Rene Stricker nærmer sig det nordjyske mere og mere, begynder de også at glæde sig til hjemkomsten i Vodskov. Parret har inviteret alle interesserede til at gå med de sidste syv kilometer af turen, og helt op mod 200 forventes at kigge forbi. Samtidigt kommer der masser af beskeder og positive tilkendegivelser fra folk, de møder på vejen og specielt på deres Facebook-side, hvor parret dagligt opdaterer med billeder og fortællinger fra turen.

- Man bliver altså helt rørt. Det er alle de tilkendegivelser, der giver os en kæmpe motivation. Så har man endnu mere mod på den sidste del af turen. Vi glæder os helt vildt til at slutte hjemme i vores egen by med alle dem, vi kender, siger Lisbeth Stricker med et stort smil.

De 12 kilo tunge rygsække skal nu på ryggene, og vandrestøvlerne snøres til dagens etape, og så venter der efter i dag seks dages vandring mere. Det er ikke meget sightseeing, parret når på deres tur, men planen for Viborg-besøget er klar:

- I aften skal vi have en stor bøf. Mange steder har vi ikke kunnet spise "rigtig" mad. Så i aften, når vi kommer til Viborg, skal vi have bøf og pommes frites, siger Rene Stricker og griner.

- Og så skal vi selvfølgelig lige se domkirken, tilføjer Lisbeth Stricker.

Selvom der er tale om en noget anderledes ferieform for de to nordjyder, så har de indtil videre 300 kilometer med ømme lemmer ikke på noget tidspunkt givet lyst til at give op.

- Det har været den mest fantastiske ferie. Og det er fedt at gøre det for et godt formål. Det er suverænt den ferie, jeg vil huske aller bedst, siger Lisbeth Stricker.

- Ja, vi vil aldrig glemme denne her ferie. Men vi vil heller aldrig gøre det igen. Det er et projekt, og det har været mega sjovt og hyggeligt, men det er ikke sådan, at vi tager en tur mere næste år, siger Rene Stricker og griner.

Lisbeth og Rene Stricker har vandret siden den 12. juli og er efter planen hjemme i Vodskov igen den 30. juli. Foto: Anne Myrup Frost
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce