Annonce
Viborg

Vaccinations-status: Knap fem procent af regionens borgere har fået første stik

Cirka fem procent af region Midtjyllands borgere har fået første stik, og tre procent har også fået det andet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Viborg: Med udgangen af uge 7 vil lige omkring fem procent af Region Midtjyllands borgere - svarende til cirka 63.000 mennesker - have fået det første stik med vaccination mod covid-19.

Cirka tre procent af regionens indbyggere har fået begge stik.

Der er nu også kommet bedre styr på Region Midtjyllands bookingssupport, der er den service, hvor folk, der er fritaget for at bruge Nemid, kan bestille tid til vaccination telefonisk.

Flere folk ved telefonerne har, sammen med et fald i antallet af henvendelser til bookingsupport, normaliseret ventetiden. Den har i perioder været urimelig lang. Status er nu, at borgerne kommer igennem på telefonen, at køen fungerer, og ventetiden er kort.

For folk med Nemid gælder som hidtil, at man får besked i E-boks, når man kan blive vaccineret, og så skal man bestille en vaccinationstid på vacciner.dk.

Planlægningen af vaccinationer på sociale botilbud er gået i gang i samarbejde med kommunerne. Vaccinationerne kommer til at foregå på samme måde som på plejecentre, så det er praktiserende læger, der vaccinerer, og alle beboere bliver vaccineret samtidigt.

Vaccination af hjemløse i Region Midtjylland er også under planlægning. I første omgang bliver der fokuseret på hjemløse i Aarhus Kommune. Herefter følger andre kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Viborg FF For abonnenter

Arbejdsglæden er den vigtigste - forsvarsprofil ønskede kort forlængelse med Viborg FF

Annonce