Annonce
Viborg

VAF klar med hovednavn: Masser af lyserød 3D-kunst fra tysk animator

Tyske Oliver Latta, der går under kunstnernavnet Extraweg, er hovednavnet til VAF 2020.
I september vil tyske Oliver Latta, kendt som Extraweg, fascinere og frastøde som en del af Viborg Animation Festivals udstilling "Expanded animation".
Annonce

Viborg: En uomgængelig del af Viborg Animation Festival er "Expanded animation", som hvert år udstiller eksperimenterende hybrider mellem animation, samtidskunst og ny teknologi.

Hovednavnet til dette års festival er den internationalt anerkendte tyske kunstner Oliver Latta, som går under kunstnernavnet Extraweg.

- Vi præsenterer et udvalg af Oliver Lattas provokerende og ukonventionelle digitale oplevelser, siger "Expanded animation" projektleder, Kirk Johnson, og fortsætter:

- Oliver leger i sine animationer med mennesker og dele af menneskekroppe på utraditionelle måder, der tvinger publikum til at tænke. Han mener, at alle kan relatere til menneskekroppe, men hans brug af kroppene er ofte foruroligende og vækker blandede følelser.

"Expanded animation" foregår i den gamle museumsbygning på Hjultorvet og består af tre dele; "Stage", "Lab" og "Symposium". Extraweg udstiller på førstnævnte.

Annonce

Profiler i "Lab"

Den tyske 3D-kunstner flankeres af fire stærke profiler i "Lab".

Man kommer blandt andet til at kunne opleve Jens Settergrens anmelderroste værk "The GPS will take med home", som kommenterer på fugles evne til at finde vej over lange afstande og menneskets afhængighed af teknologi.


Oliver leger i sine animationer med mennesker og dele af menneskekroppe på utraditionelle måder, der tvinger publikum til at tænke. Han mener, at alle kan relatere til menneskekroppe, men hans brug af kroppene er ofte foruroligende og vækker blandede følelser.

Kirk Johnson


Kunsten fra Extrawegs hånd er fortrinsvis lyserød 3D-animation af forvrængede menneskekroppe.

Samme sted vil Kim Laybourn præsentere sin installation "The significant other", hvor et opløseligt landskab opstår på baggrund af et mix af materialer og metoder indenfor lyd, animation, CGI (computer-genereret billede), print og mere.

Desuden udstiller Sophie Hjerl og David Tobias Bonde Jensen, omend deres bidrag endnu ikke ligger fast.

Annonce

Alternativt symposium

På "Stage" udstiller en etableret kunstner, mens "Lab" udgør en platform for nyskabende kunstnere, som udstiller værker på forskellige stadier mellem påbegyndt og afsluttet.

Og "Expanded animation" afrundes med "Symposium", hvor kunstnere debatterer nye medier og teknologier, som udvikler og forandrer kunstens muligheder, metoder og rolle i samfundet.

Det er også en måde at belyse alternative karrieremuligheder, hvilket er særligt relevant i Viborg, hvor The Animation Workshop hvert år udklækker nye animatorer.

"Expanded animation" er åbent under hele festivalugen - uge 39 - og ar gratis entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce