Annonce
Viborg

Se billederne fra Valdemarsdag: Dannebrog kom ned fra himlen

En faldskærmsudspringer tog Dannebrog med til Paradepladsen. Foto: Morten Dueholm
Danmarks-Samfundet markerede lørdag aften det danske flags 800 års jubilæum med optog gennem Viborg.

Viborg: Dannebrog blev lørdag aften båret gennem Viborg i mange udgaver.

I anledning af det danske flags 800 års jubilæum arrangerede Danmarks-Samfundet et optog med faner gennem byen fra Paradepladsen i det gamle kaserneområde og frem til Viborg Domkirke.

I domkirken holdt provst Bjarne Bæk Markussen gudstjeneste for deltagerne. Her var der uddeling af flag og faner til foreninger og andre, der har søgt Danmarks-Samfundet om hjælp til dette. Bagefter gik man til Ungdomshuset i Gravene, hvor FDF-kredsen i Viborg havde sørget for, at man kunne hygge sig over en kop kaffe.

Det var lørdag 800 års dagen for, at Dannebrog ifølge myten dalede ned fra himmelen under slaget ved Lyndanisse i Estland. Kong Valdemars hær var trængt, men sejrede, da man kunne samles om den rød-hvide fane.

Lyndanisse er i dag Estlands hovedstad Tallinn, og også her har man markeret flagets jubilæum. I Viborg dalede flaget også ned fra himlen, idet Dannebrog ankom med en faldskærmsudspringer på Paradepladsen.

Danmarks-Samfundet har til formål at udbrede kendskabet til Dannebrog. Medlemmer og foreninger sælger små dannebrogsflag, og det er blandt andet pengene herfra, der gør det muligt for Danmarks-Samfundet at tildele faner og flag til foreninger og organisationer.

Fra Paradepladsen gik man i optog til domkirken.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce