Annonce
Navne

Valencia John har kørt sin sidste tur: Mindeord over John Helge Jensen

John Helge Jensen er død, 80 år gammel. Privatfoto
John Jensen – også kendt som Valencia John og John Bus - har kørt sin sidste tur.

Mindeord: John Helge Jensen, Falkevej 90, Viborg, sov stille ind mandag den 11. januar 2021. Han blev 80 år.

Hjertevarm far til fire. Virkelysten, energisk og jordbunden. John Jensen var det hele - og mere til.

John blev født i 1940 i Herstedvester Sogn på Sjælland, hvor forældrene Betty og Viggo bestyrede en gård. Snart flyttede familien dog til Ans, hvor han voksede op i skovhuset sammen med sine fire søskende.

Dagen efter sin konfirmation kom han ud at tjene på en gård og tjente flere steder, indtil han blev indkaldt som soldat. Han "lå" i Fredericia og Odense og sluttede af som FN-soldat i den fredsbevarende styrke i Gaza.

John var stolt af sin soldatertid. Men det var fællesskabet med soldaterkammeraterne, der talte. Kæft, trit og retning var ikke hans kop te. Han ville bestemme selv. Være selvstændig. Og det blev han.

Efter hjemkomsten fra Gaza fik han job som chauffør hos E.K. Mikkelsen i Viborg. Han lejede et værelse hos Ellen og Øjvind Frederiksen, som bestyrede spisehuset Sidki i Gravene, hvor han også spiste sin mad. Her fik den unge, energiske John et godt øje til Øjvinds kønne søster fra Sparkær - smørrebrødsjomfruen Kamma. Og Kamma sendte gode øjne og et skævt smil tilbage over disken.

Så gik det ellers stærkt. John købte en lastbil, overtog et Valencia sodavandsdepot, giftede sig og flyttede sammen med Kamma ind i en nedlagt landejendom i Engelsborg. Nu blev han kendt som Valencia John.

Han kørte rundt i sin blå Hanomag med den orange Valencia-appelsin på presenningen og solgte sodavand og øl på Viborg-egnen – fra Fiskbæk og Foulum til Mammen, Vammen, Kvorning og Vorning.

Undervejs kom børnene Marianne, Lone, Marlene og Johnny til verden, og familien flyttede i nyt hus på Spurvevej i Viborg.

I starten af 80’erne blev kampen mod supermarkedernes discountpriser for ulige. John måtte afhænde sodavandsdepotet, og Valencia John blev til John Bus, da han trak i DSB’s - og senere Arrivas - uniform og kørte rutebilen fra Viborg til Randers, Silkeborg og andre byer i det jyske.

Friheden og selvstændigheden blev stækket lidt. Men så var der da stadig vennerne og fodbolden. I mange år var John fast inventar ud for midterlinjen på Folkebladstribunen på Viborg Stadion, og selv spillede han på Vestermarkens old boys hold.

Da kroppen ikke kunne tage flere hårde tacklinger, fortsatte han trofast med at komme i Vestermarkens Forsamlingshus hver søndag til en tredje halvleg, der bestod af en øl og en god snak med vennerne. I mange år tog han også en tørn i Vestermarkens bestyrelsesarbejde.

John var et ærligt, fordomsfrit og gennemrart menneske. Han var vennernes ven og elskede en glad aften. Samtidig var han en kærlig og højt elsket far, bedstefar, svigerfar og bror, der samlede familien og altid stillede op, når han kunne hjælpe.

Helt indtil det sidste, hvor iltslangen blev en tro følgesvend, bevarede han et ukueligt livsmod, og hjernevindingerne forblev nysgerrige og spillevende.

John Jensen efterlader sig fire børn, fem børnebørn og fire søskende. Æret været hans minde.

På familiens vegne: Marianne Fauerholdt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce