Annonce
Rundt om Viborg

Opdateret: Valg-veterantog satte ild til flere baneskråninger

Det var sandsynligvis Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzens valgkampagne-veterantog, der søndag formiddag forårsagede et par mindre naturbrande ved banelegemet lidt vest for Sparkær. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Sparkær: Det var sandsynligvis gnister fra et kulfyret damplokomotiv, der i løbet af søndagen forårsagede flere mindre naturbrande ved Langå-banen.

Det regner i hvert fald både politiet og brandvæsenet begge med.

Først gik der søndag formiddag ild i et par baneskråninger lidt vest for Sparkær. Og sidst på eftermiddagen måtte brandvæsnet så rykke ud for at slukke nogle tilsvarende brande mellem Rødkærsbro og Bjerringbro.

Alle brandene passer med, at der kort forinden var kørt et damplokomotivtrukkent veterantog forbi. Det var Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen, der som et led i sin valgkamp havde hyret et veterantog til at køre fra Bjerringbro til Struer - og tilbage igen.

- Det er jo set før, at der opstår den slags småbrande, når der køres med veterantog, siger Rasmus Klüver Jensen, som var indsatsleder for Midtjysk Brand & Redning under udrykningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Marc har levet med hustruvold: - Det værste var ikke slagene - det var ordene

Annonce