Annonce
Bjerringbro

- I sidste ende handlede det for mig om ordentlighed

Der var i løbet af valgdagens første timer en lind strøm af vælgere til stemmeboksene i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter. Foto: Morten Pedersen
Inden for valgets første time havde mere end en tiendedel af de stemmeberettigede allerede afgivet deres stemme ved Viborg Kommunes tredjestørste afstemningssted i Bjerringbro.

Bjerringbro: - Valgbord to? Jamen, der er jo ingen, udbryder en ældre kvinde, hvorefter hun går forbi den lange kø ved bord fire og hen for at få sin stemmeseddel.

Det er grundlovs- og valgdag, og på Bjerringbros største valgsted summede det denne onsdag formiddag af valg. Allerede i løbet af valgets første time havde 11,6 procent af de stemmeberettigede afgivet deres stemme i idræts- og kulturcentret, og valgstyrerformand Niels Jørgen Ottesen var i godt humør.

- Der er ingen nerver på. Forvaltningen har jo klaret det hele for os, så vi står bare her og byder velkommen, siger han.

Niels Jørgen Ottesen har været med til et hav af valghandlinger, men denne gang var hans første som valgstyrerformand ved et folketingsvalg. Det er en rolle, der passer ham ganske fint.

- Formanden laver jo ingenting, siger han med et skævt smil.

- Jeg skal servicere journalister som dig, og så skal jeg sørge for, at folk får noget at spise, siger han med henvisning til de omkring 20 valgtilforordnede, som skulle være i hallen hele dagen og sørgede for, at vælgerne fik deres stemmesedler, og at alt gik ordentligt til.

Jeg synes, at vi skal tilbage til det mere menneskelige. Der er en tendens til, at vi smider alle ud af landet, og at vores børn ikke må blive passet af nogen længere. Jeg synes, vi plejer at være nogle ordentlige og rare mennesker her i Danmark, men det er som om, der er noget, der er gået skævt

Vibeke Duchwaider

Handlede om ordentlighed

Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter er ikke bare Bjerringbros største afstemningssted, men også det tredjestørste i hele Viborg Kommune, og i løbet af dagen vil 5355 vælgere kunne aflevere deres stemme her.

Én af de mange vælgere, der om formiddagen var en tur i stemmeboksen, var Vibeke Duchwaider, som var mødt op med sønnen Eske på armen. Hun syntes, at det ved dette valg var ekstra svært at finde ud af, hvor krydset skulle sættes.

- Jeg er nok en af dem, der lider lidt af politikerlede, sagde hun og fortalte videre, hvad der gjorde udslaget for, hvor hun satte sit kryds.

- I sidste ende handlede det for mig om ordentlighed. Jeg synes, at vi skal tilbage til det mere menneskelige. Der er en tendens til, at vi smider alle ud af landet, og at vores børn ikke må blive passet af nogen længere. Jeg synes, vi plejer at være nogle ordentlige og rare mennesker her i Danmark, men det er som om, der er noget, der er gået skævt.

Politisk håndværk

Ved det seneste folketingsvalg i 2015 blev den konservative partiformand Søren Pape Poulsen den store helt højdespringer i Bjerringbro, hvad angår personlige stemmer. Igen i år kan vælgerne sætte kryds ved den tidligere bjerringbroer, og det havde Søren Møller gjort.

- For mig var det politisk håndværk, der gjorde udslaget. Søren Pape Poulsen har holdt fast i, hvad han står for, og han er tydelig om, hvad han ønsker at opnå. Det synes jeg er dejligt - ikke det der flikflakkeri, hvor man prøver at jagte stemmer forskellige steder, sagde han.

Søren Møller, som bor i Bjerringbro, indrømmede, at valget ikke har været helt nemt, og at han da har været i tvivl om, hvor krydset skulle sættes.

- Men i sidste ende handler det for mig om, hvem der har gjort det bedst håndværksmæssigt, og det synes jeg bare, at Søren Pape har.

Ved 2015-valget afgav 85,4 procent af de lokale stemmeberettigede deres stemme i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter. I år var stemmedeltagelsen på afstemningsstedet lidt lavere, nemlig 85,1 procent.

Med 5355 stemmeberettigede vælgere er idrætsparken i Bjerringbro det tredjestørste afstemningssted i Viborg Kommune - kun overgået af Stadionhallerne og Overlundhallen i Viborg.
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce