Annonce
Viborg

Valgkampsaften blev brugt på at bytte tøj i klimaets navn

Karin Gaardsted fra Socialdemokratiet erkendte gerne, at et byt-til-nyt tøjarrangement var en del af valgkampen – og den prioriterede hun netop til at markere vigtigheden af, at vi som enkeltpersoner gør en forskel for klimaet.

Viborg: Der virker til at være en nærmest uendelig stigning i fokus på, hvilket klimaaftryk, vi som mennesker og forbruger sætter på vores jord.

En af de store synder er vores forbrug af tøj, når produktion og transport regnes med.

Derfor gør det faktisk en forskel, når du ikke bare smider ud og køber nyt, men i stedet tænker dig om en ekstra gang, og i stedet aflevere brugt tøj til genbrug.

Det mener i hvert fald folketingskandidat for Socialdemokratiet, Karin Gaardsted, der onsdag aften havde arrangeret ”byt-til-nyt” dag, hvor folk kunne lægge deres aflagte tøj, og andre kunne tage det som de havde lyst, uden at penge skulle involveres.

En god gerning, som samtidig også markerer et politisk standpunkt for Karin Gaardsted i denne valgkampstid.

- Det her er også en del af valgkampen, hvor jeg vælger at sætte fokus på, hvad vi kan gøre for klimaet. Til det her har jeg så valgt at alliere mig med DSU (Dansk Socialdemokratisk Ungdom, red.), for det er lige som de unge, der viser vejen i den ændring, der skal til, for at hjælpe vores klima, sagde Karin Gaardsted på aftenen.

Hun stod blandt et par håndfulde unge, der kiggede på tøjet, tog det op, lagde noget af det ned igen, mens andet røg i den medbragte pose.

- Jeg tror, at det er første gang, at Viborg har huset et byt-til-nyt arrangement, og der er mange, der er kommet med nogle ting, konstaterede politikeren og kiggede ud over de fyldte border, som ud over tøj også bød på bøger og andre småting fra hjemmet.

Nu er det enkeltpersoner, der giver sådan en bytteaften en værdi. Men er det helt overordnet ikke politikernes ansvar - i stedet for den enkelte - at lave de tiltag, der skal hjælpe vores klima?

- Jo, det er det jo også. Men hvor politikerne skal bygge den store hovedvej, så kan befolkningen selv tage initiativ til at skabe alle biveje, markveje og stier, der leder os på rette vej, lød det fra Karin Gaardsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF jagter ny målmand: - Vi er sårbare på positionen

Viborg FF For abonnenter

Fredbergs første fase: Sådan har han præget Viborg FF

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];