Annonce
Viborg

Valgplakater får lov til at hænge i længere tid

De mange frivillige, der hjælper med at sætte valgplakater op og pille dem ned igen, kan nøjes med én tur rundt til lygtepælene. Arkivfoto: Morten Dueholm
Egentlig skulle plakater for kandidater til valget til Europa-Parlamentet pilles ned senest den 3. juni. Men flere kommuner - blandt dem Viborg - forlænger fristen, så partierne kan pille dem ned samtidig med plakaterne til folketingsvalget.

Viborg: Senest søndag den 3. juni - otte dage efter valget til Europa-Parlamentet - skulle de politiske partier sørge for, at valgplakater bliver pillet ned fra lygtepæle langs gader og veje.

I modsat fald kan kommunen fjerne plakater på partiets regning. Det fremgår af de gængse regler om ophængning af valgplakater i vejloven og privatvejloven.

Men en række kommuner - blandt andre Viborg - har nu besluttet, at partierne kan vente med at tage plakaterne ned til otte dage efter valget til Folketinget den 5. juni - det vil sige senest den 13. juni. Det sker på baggrund af henvendelser fra flere partier, der har ønsket, at man kan rydde op efter de to valg på én gang.

- Afgørelsen betyder, at vi risikerer at komme til at hænge i bybilledet i op til seks uger mod forventet tre uger. Det var ikke meningen da vi - visse steder i snevejr - satte plakaterne til Europa-Parlamentsvalget op den 4. maj. Men det ændrede sig, da folketingsvalget blev udskrevet nogle dage senere, siger Erik Poulsen fra Stadil, der er Venstres kandidat i Midt- og Vestjylland.

Annonce

En hjælpende hånd

- Arbejdet med at sætte plakater op og hive dem ned igen kræver en stor frivillig indsats, og jeg håber derfor, at der er forståelse for, at vi bliver hængende lidt længere end planlagt, tilføjer Erik Poulsen, der har 3000 plakater hængende i hele Region Midtjylland.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) siger, at beslutningen er taget for at give de politiske partier og deres mange frivillige en hjælpende hånd.

- Ved at vi udskyder fristen kan de nøjes med at tage af sted én gang for at tage plakater ned. Men jeg ved da, at nogle partier vil tage dem ned umiddelbart efter valget til Europa-Parlamentet for i stedet at hænge flere plakater til folketingsvalget op. Det er naturligvis helt op til det enkelte parti, føjer borgmesteren til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny medieansvarlig i Mediehuset Viborg

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce