Annonce
Viborg

Valgte at flytte fra Vestergade: Håber at gågade overlever

Mikkel og Rikke Østergaard valgte i september at rykke Søstrene Grene fra Vestergade til Sct. Mathias Centret efter 17 år i gågaden. Foto: Morten Dueholm
Søstrene Grene flyttede i september fra Vestergade til Sct. Mathias Centret. En svær, men god beslutning, lyder det fra ejeren Mikkel Østergaard, der kalder på handling, hvis ikke Vestergade skal bukke under som handelsrig gågade.
Annonce

Viborg: Det var et lille stykke Vestergade-historie, der lukkede, da Søstrene Grene pakkede varer og inventar ned og flyttede i Sct. Mathias Centret for et par måneder siden.

Tilbage står nu tomme lokaler på Vestergade 13, ligesom der gør i nummer 4, 8 og om halvanden måned også i nummer 24.

Den hyggelige gågade har det hårdt, og som borgmester Ulrik Wilbek og andre også har påpeget, er spørgsmålet, om Vestergade overhovedet har en fremtid som gågade.

Søstrene Grene tog i hvert fald konsekvensen, da man fik chancen. En placering i Sct. Mathias Centret lokkede så meget, at butikkens ejere Mikkel og Rikke Østergaard valgte at flytte.

- Vi har nydt at være i Vestergade, men det var også klart for os, at vi blev nødt til at flytte. Vi kunne ikke tænke på Vestergades ve og vel, men måtte søge mod kundestrømmen. Og selvom det var med blødende hjerte, så har vi ikke fortrudt, at vi er rykket ind i centret. Det har givet os en voldsom fremgang rent omsætningsmæssigt, siger Mikkel Østergaard.

Ægteparret har yderligere fem Søstrene Grene butikker - fire på gågader og én i et center som i Viborg:

- Vi foretrækker faktisk at være placeret i en gågade. Men vi måtte tænke os godt om og se, hvor kundestrømmen var. Og vi har ikke fortrudt, at vi flyttede. Det er bare sværere at være butik i dag, og det er en fremtidssikring, at vi er placeret i centret, siger Mikkel Østergaard.

- Jeg kan godt frygte, om Vestergade har et gågademiljø om tre år. Det ville virkelig være en skam, hvis ikke den har - ja, lidt af en katastrofe - for det er en skøn gade, og Viborg er en dejlig handelsby, men den er presset fra alle sider. Vi har været forudseende og flyttet, men det betyder ikke, at jeg ikke håber på, at gaden stadig vil fungere som gågade i fremtiden.

Annonce

Udlejere på banen

Selv har Mikkel Østergaard ikke fundet de vises sten på problematikken for butikkerne i gågaden. Men han håber, at man i fællesskab kan finde en løsning, der kan hjælpe med at løfte byens handelsliv.

- Det står jo ikke skidt til i Viborg i forhold til så mange andre steder. Man kan altid diskutere sammensætningen af butikker - om der er for mange eller for få af den ene eller anden butik - men det korte af det lange er, at alle har et ansvar om at støtte op. Butikker, kunder, handelsforening, kommune og udlejere, siger Mikkel Østergaard og fortsætter:

- Men hvis jeg skal pege en ting ud, så er det huslejen. Jeg kan se i andre byer, at udlejere er mere medgørlige end her i Viborg. Og udlejerne bliver nødt til at spille med, hvis det her skal fungere. Vi bad om at få et nyt tilbud på leje i Vestergade, og selvom det var en pæn forbedring, så var det stadig ikke nok, siger Mikkel Østergaard, der dog kunne se frem til en dyrere leje på A-placeringen i centret.

- De er tilfredse med, hvad de får fra os, og vi er omvendt også tilfredse med, hvad vi får fra dem, lyder det fra Mikkel Østergaard med henvisning til den øgede kundestrøm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce